Yapay zeka (makine öğrenimi, derin öğrenme - yapay sinir ağları, doğal dil işleme, görüntü işleme), finans, e-ihtracat, e-ticaret, mikro servis, blockchain, erp, crm ve çeşitli otomasyon alanlarında Rust, Java, Python, Julia, Go, Ruby, Php, JavaScript, TypeScript, Swift, Kotlin ile senior seviye full stack yazılım geliştirme hizmeti sağlıyorum. SQL, NoSQL ve Grafik veritabanları konusunda ileri düzey bilgi ve tecrübe sahibiyim. OWL, RDF vs yeni nesil veri yapılarına yeterince hakimim. Linux tabanlı herhangi bir dağıtımı kişiye özel sıfırdan yapılandırabilirim. Özellikle çözümsüz kalmış veya zorlu projelerinizde birlikte çalışmak isterim.
Bazı programlama dili, kütüphane ve araç tecrübelerim;
* Rust, Java, Python, Julia, Go, Ruby, Php, JavaScript, TypeScript, Swift, Kotlin...
* Actix, Rocket, Axum, Gotham, Tide, Tauri, Yew, Spring, Jsf, Gwt, Hibernate, Vaadin, Django, Flask, Falcon, Bottle, Genie, Gin, Beego, Ruby on Rails, Symfony, Yii, Laravel, Phalcon, CodeIgniter, Express, Meteor, Next, Koa, Firebase, SnapKit, Realm, Spark, Ktor, Nodejs, React, React Native, Vue Js...
* Postgresql, Oracle, SQLite, Mysql, MariaBD, MongoDB, Amazon RDS, Amazon Neptune, Bigtable, HBase, OrientDB, CouchDB, Cassandra, Neo4J, GraphQL, Elasticsearch, Solr...
* Mikro servis, Rest api, XML api, GraphQL, Json-Ld, Hydra...
* Mercure, Kafka, Rabbit MQ...
Yukarıda belirttiğim ve belirtmediğim birçok programlama dili, teknoloji ve araç hakkında yüksek seviye tecrübe sahibiyim.
Yapay zeka modelleme tarafında parametreler gerek süre gerek maliyet açısından çok fark oluşturmaktadır. Proje detayları ve bütçenize göre çözümler sunabiliriz. Model eğitimleri sırasında kaynak maliyetleri bir hayli yüksektir. Bu eğitimleri düşük GPU / CPU ile zamana yayarak veya daha önce eğitilmiş bir açık kaynak modeli geliştirerek sonuçlandırabilirim veya mevcut platformların modellerine fine-tuning (ince ayar) uygulayabilirim. Eğer anlaşma sağlanırsa daha önce sıfırdan eğittiğim modelleri size kaynak olarak sunabilirim.
Özellikle web sitesi, pwa web uygulaması veya mobil uygulamalarınızı düşündüğünüzden çok daha kısa sürede yayına alabilirim.
Tüm GCP (Google Cloud Platform) ve Amazon web servislerini uygulamanıza entegre edebilirim. Tüm bu servislerin kurulumlarını yapabilirim (CDN, Storage, DNS, Ai vs). Ek olarak bulut üzerinde uygulamanızı dağıtabilirim (ör: Kubernetes veya Compute Engine).
Bir diğer önemli konu ise, bana bırakılacak tüm araç tercihlerinde ilk önceliğim açık kaynak tercih etmek olacaktır.
Gerek sizin gerekse benim zaman kaybı yaşamamız adına sizden gelen sıkça sorulan soruları aşağıda mümkün olduğunca minimal teknik seviye de detaylandıracağım. Bunu yaparken R10 'da topluluğu en geniş olduğunu düşündüğüm backend programlama dili "PHP", üzerinden örneklendireceğim.
Sıkça Sorulan Sorular Soru: Yazılımları hangi standartlarda geliştiriyorsunuz?
Cevap: Sıfırdan oluşturduğum tüm yazılımlarda global standartlara mutlaka uyuyorum. Kodun tamamını ingilizce dilinde PSR 'ın tüm standartlarına uyarak OOP (Nesne yönelimli programlama) yaklaşımında geliştiriyorum. Mümkünse ORM || ODM kullanmak önceliğim.
Soru: Çalışmaları nasıl teslim ediyorsunuz ve süreç nasıl ilerliyor?
Cevap: Bir uygulamayı geliştirirken ilk aşamada testlerini yazıyorum. Genelde davranış odaklı test ortamını tercih ediyor "Behat" kullanıyorum. Ortam sıralamam "development -> test -> stage -> prod" şeklindedir. Kendime ait bir development sunucum mevcut yerelde. Bu sunucuyu hiçbir şekilde dış erişime açmıyorum. Docker container 'lar üzerinde inşa edilmiş geliştirme ortamında development ve test aşamasından sonra prod sunucusunda bir stage ortamı oluşturup size sunuyorum. Onay sonrası production ortamına alıyorum. Genel olarak bulut dağıtım olmayacak ise production ortamında docker kullanmıyorum. Cpanel, plesk vs gibi sunucu yönetim panelleri kullanmıyorum. Tüm yapılandırmaları manuel olarak yapıyorum (Nginx, Apache, Fpm, DNS Server, Email vs). Siz isterseniz kullanabiliriz.
Soru: Uygulama kodlarını nerede barındırıyorsunuz ve bir versiyon kontrol sistemi kullanıyor musunuz?
Cevap: Git versiyon kontrol sistemlerini kullanıyorum. Uygulama geliştirme aşamasında farklı bir talep olmadığı sürece kendi github hesabımda private repository olarak barındıyorum. Teslim aşamasında isteğinize göre sizin istediğiniz bir repoya aktarabilir ve yine opsiyonel olarak CI / CD çalışmaları yapabilirim.
Soru: Genelde Framework ve veritabanı tercihiniz hangi yönde oluyor?
Cevap: Bu talep edilen yazılıma, kaynak durumuna ve daha onlarca parametreye göre değişkenlik gösterir. Tabi ki zamanın trendleri var ve kanıtlanmış birçok araç mevcut, fakat yinede ön yargılı olarak yaklaşmamak gerekli. İlişkisel olarak Postgresql, NoSQL MongoDB monolotik uygulamalarda stardart tercihimdir. Son dönemde OWL / ontolojik veri yapıları, RDF üçlü / dörtülüleri, semantic web gibi hızlı ilerleyen çalışmalar sebebi ile kısa zamanda tercihlerim değişecek gibi görünüyor.
Soru: Checklistinizin en tepesinde olan ilk 3 değerlendirme nedir?
Cevap: Sırasıyla güvenlik, performans, kaynak tasarrufu.
Bir başarı hikayenize ortak olmayı temenni ediyorum.
Müşterilerimiz Ne Dedi?
Kendisi ile uzun zamandır çalışıyoruz. En çözümsüz işleri çözmekte, yok arkadaş bu işin altından kalkamayız dediğimiz anlarda, kimsenin yapamadığı şeyleri yapmakta üstüne tanımıyorum Dünya'da. Dünya'da diyorum çünkü gerçek anlamda daha iyisini görmedim. Ben a noktasından b noktasına gitmek için bi araba istiyorum 4 tekerleği olsun ( şahin de olur ) diyorum o bana tesla yapıp veriyor ileride geliştirmesi kolay olsun bi özellik istersen şahinin çapı belli, Tesla'nın çapı belli diye.
Yani kısacası çalışıp çalışabileceğiniz en ama en iyi yazılımcı TAM OLARAK BU ARKADAŞ'tır.
Beni burada uzun yıllardır tanıyan tanır bilen bilir bana bu satırları para verseniz yazdıramazsınız. Ama şu satırları öyle içimden gelerek yazıyorum ki, ne yazsam az kalır kodlama bilgisi kısmında. Beni alıp gerçek mana da da A noktasından B noktasına getirdi yaptığı işlerle.
Ayrıca artık benim için sadece iş yaptığım bir insan değil kardeşimdir. 4 kere görüştük kendisi ile yüzyüze insanlık kısmını söylemiyorum bile. Kodlama bilgisi ise Diyorum ya Dünya'da Tek geçerim.
İyi ki seni tanıdım arkadaşım
Hocamla konu öncesinde de sonrasında da çalıştık, hala bir sorun sıkıntı yaşadığımızda yardımcı olur, projeyi sahiplenir. Ticaretten ayrı bir dostluğumuz oldu, dostluğumuz daim olsun
Hocamla konuyu açmadan önce çalıştık. Alanında çok iyi ve gerçekten profesyonel birisi. İstediğiniz projeyi söyledikten sonra çok daha iyisini ortaya çıkarıyor ve projeyi kendi işi gibi sahipleniyor. Kuşkusuz çalışmak isteyeceğiniz birisi.
Kendisine bir proje verildi çok bilgili ve güvenilir arkadaş emeklerinden dolayı tşkler. Daha çok işimiz olacak kendsiyle
Php aras kargo entegrasonu yaptırıldı işinde son derece başarılı olduğunu düşünüyorum. Tekrardan çalışmak dileğiyle iyi çalışmalar.
Crm programı yaptırdık. Çok kısa zamanda tamamen dinamik yapıda mükemmel bir iş teslim aldım.👏