newsinplanet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli arkadaşlar, satmak üzere olduğum elimdeki (.com) bir websitesinin .net adresinde başka bir internet sitesinin projelendirildiğini gördüm. Sizce elimdeki siteyi almaları için onlara teklif etmeli miyim? yoksa durduk yere başına iş açma mı dersiniz?
Not: Mevcut site adresi ÖRNEK5.NET , benim sahip olduğum site ise ÖRNEK5.COM şeklinde. Ayrıca bu sitenin sahibi firma profesyonel bir yazılım şirketi ve ayrıca söz konusu domainde yıllanmış bir alan adına sahip. Muhtemelen marka tescili vs. de vardır diye düşünüyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
İlgili domainin marka tescilini buradan sorgulayarak bulabilirsiniz. Eğer marka tescili yok ise ilgili com domaini projelendirecekseniz eğer size sağlayacağı faydaları düşünmeniz gerekiyor. Projelendirmeyecekseniz eğer ilgili domainin net uzantısı faaliyet gösteren yer ile iletişime geçip teklif sunabilirsiniz. Bence en mantıklısı bu olabilir.

Not: Marka tescili olup olmaması fayda etmez diye yazanlar olabilir itibar etmeyin. Elbette marka tescili yok ise sorun olmaz. Fakat marka tescili başvuruda ise veya marka tescili alınmış ise aynı faaliyet kolunda olamazsınız, ciddi yaptırımlar söz konusu. Kaynağına da buradan bakabilirsiniz.