Maymun beyin olarak geçer bu durum. Çok büyük sorunlar yaratıyor. Örneğin geceleri uyuyamıyorum ben
Youtube üzerinden maymun beyni eğitmek şeklinde aratarak içerik bulabilirsiniz. Genel olarak ana odaklanmayı sağlayan egzersizler ile sıkıcı da olsa farkındalık elde edersiniz.
Onun dışında yapacağınız anlık şeylerden birkaç tanesini yazayım;
Bir şey hatırlamanız gerekiyorsa ( deneme öncesi, sınav öncesi ) 30 saniye kadar yumuşak bir şekilde sağ yumruk sıkın.
Bir şey öğrenmeniz gerekiyorsa ( ders videosu öncesi ) sol yumruğunuzu aynı şekilde sıkın.
Görsel olarak bir eğitim alacaksanız, 30 saniye boyunca kalem ucuna odaklanıp hiçbir şey düşünmemeye çalışın.
Beceremediyseniz, hiçbir şey düşünmediğinizi düşünmeye çalışın.
İ
şitsel olarak eğitim alacaksanız, aynı şeyi gözlerinizi kapatarak yapın.
Anlık olarak bir şeye odaklanmayacaksanız, ancak beyniniz susmuyorsa farkındalık yaratın. Diş fırçalarken fırça darbesine odaklanın, fırçayı hissedin mesela.
Uyurken sorun yaşıyorsanız kafanızın yastığa deyişini, nefes alışverişinizi hissedin onlara odaklanın.
Sigara içiyorsanız kaç nefeste bitirdiğinizi saymaya çalışın.
Tüm bunları hiçbirini yapmıyorsanız, çok boş vaktiniz varsa, yatağa uzanın ve 20 dakikalık alarm kurun. İçinizden saniye saymadan, ne zaman 20 dakika dolacağını tahmin etmeyi deneyin.
Mobil app indirin, refleks eğitimleri üzerine çalışın. Ne zaman renk yanacak tahmin ettiğiniz oyunlar 20 saniye de olsa dikkatinizi toplamayı sağlar.
Reels, YouTube shorts artık maymun beyne yasaklı.
Hayatınız boyunca hem başarılı olmak hem olumsuz duygulardan kurtulmak için diş sıkın, birkaç ay bana kulak verin. Sonra gelip bana sonucu yazın beni de mutlu edin
Başarılar