Çok okumak istediğim bir bölümdü ancak puanı düşük olmasından sebeple o zamanlar ailem izin vermemişti. Mimarlık okumuş oldum.
Ancak Mimarlığı bitirmeme rağmen şuan Ekonometri okuyorum (Aktüerya ile ortak dersleri de var)
Tamamen risk hesaplama ve geleceğin finansal yapısını ön görme üzerine kurulu bir bölüm. İşsiz kalma şansının az olduğu nadir bölümlerden. Çünkü mezunların %70'i mezun olduktan kısa süre sonra Sigorta şirketlerinde çalışmaya başlıyor.
Sürücünün geçmişinden kaza riskini hesaplayıp onlara göre fiyatlandırma alanında çalışıyor. Sigorta şirketlerinde çalışmak istemezsen de yine bankalarda veyahut özel kurumların finansal bölümlerinde çalışabiliyorsun.
Açıkçası Mimarlık okuduğum için pişmanım (şuanda zaten 2. üni olarak Ekonometri okuyorum). Aktüerya eğer ilgin varsa oku diyeceğim bölümdür.
Puanım burayı tutar, Hacettepe Üniversitesinde okumuş olurum gibi bir yanılgıyla başlamanı önermem, çünkü eğer matematiği ve finansa ilgin yoksa bölüm sana zehir olur.
Ancak ilgin varsa da en keyifli okuyabileceğin bölümlerden birisidir.
Hocam malesef bu alanın varlığına hukuk son sınıf öğrencisi olarak sigorta hukuku dersinde şahit oldum. Keşke üniversite sınavı öncesi öğrenmiş olsaydım dedim sizin anlattıklarınızla. Artık çocuklara, yeğenlere filan tavsiye edebileceğimiz bir alan olarak kalacak galiba. Bu arada açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim