istanbul anadolu yakasında yaşıyorsanız kendi ortodonti hocalarımı tavsiye edebilirim, uzmanlıklarında başarılı olduklarını düşünüyorum
TEV Sultanbeyli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi - olarak aratırsanız bulabilirsiniz.
Yazdıklarınızın büyük çoğunluğu konusunda haklısınız hocam ama implant ömürleri konusuna katılmıyorum. Elbette hiçbir implant hastanın ağzından bir gün çıkacak şekilde yerleştirilmez, ömür boyu gitmesi üzerine planlanır ama bunlar mükemmel şartlar altında olacak şeyler ve hiçbir hasta mükemmel değildir. Hastanın ağız hijyeninden takılan implantın kalitesine kadar bir çok etken tedavinin ömrünü etkileyebilir. Deneyimlenmiş bir gözleme değil de öğrendiğim bilgiye dayanarak 10-15 yılı 15-30 ile değiştiriyorum -ama ortalamanın 15-17 arasında olduğunu da not düşeyim- Yeterince hasta üzerinde deneyimleme fırsatı elde edersem 30 seneye sonuçları yazabilirim
implantoloji alanında çalışan bir hocamın yanında yaklaşık bir ay kadar gözlemde yapma imkanım bulundu, 30 senedir sıkıntısız implant kullanan yaşlı hastalar da geldi, implantının birinci haftası implantı yapan doktor tarafından kemik kaybı göz ardı edilen hasta da geldi, kronu çıkmış veya çevre dişlerin rengine implant kronu uyum sağlamıyor diye gelen hasta da oldu. İmplant tedavisinde başarı oranı yüksek olsa da %100 değildir. Takılan implantın düzenli periyodlarda kontrol edilmesi, kuronunun ve diğer implant bileşenlerinin zaman zaman yenilenmesi gerekir ve bunların yapılma sıklığı impalntın ömrünü etkileyecektir.
Şu konuda net bir şekilde anlaşabiliriz, sırf dişlerin konumlanmasında problem var diye dişler çekilmemeli. İmplant dişin yerine konacak son noktadaki alternatiftir. Hızlı çözümler bekleniyorsa -ve dişlerin konumlanması uygunsa- kron kaplama, lamine veener veya estetik dolgu yoluna gidilebilir ama sağlıklı bir dişin kesilmesini hala mantıklı bulmuyorum.
Şeffaf plak yoluyla telsiz ortodontik tedavi veya klasik telli ortodontik tedavi en mantıklı seçenektir.
Eşimin yıllardır ağızda takip ettiği implantları var. Bunun için nalbant değil, diş hekimliği sanatının içinden gelmek ve cerrahi ile mekanik prensipleri bırakmamanız gerekiyor.
implant endikasyonu yoktur, yapılmayacak hasta vardır.