Merhabalar arkadaşlar,

web sitemi yılda 1 defa da olsa, Semrush pro satın alıp site içi seo ayarlarımı yapar, yıl sonu güncellemelerimi tamamlarım. Lakin bugün çok ilginç ve daha önce yaşamadığım bir sorunu yaşıyorum! Semrush üzerinden şöyle bir hata alıyoruz;

sayfa kopya H1 ve başlık etiketlerine sahip
Bu sorun hakkında
Başlık etiketi içeriğinizi ilk seviye başlığınızda çoğaltmak kötü bir fikirdir. Eğer sayfanızın <title> ve <h1> etiketleri eşleşirse sonrasında arama motorlarına aşırı optimize edilmiş gibi görünebilir.
Ayrıca title ve header'larda aynı içeriği kullanmak sayfanız için alakalı diğer anahtar kelimeleri dahil etme fırsatını kaybetmek anlamına gelir.
Daha fazla bilgi için şu Google makalesine göz atın

Nasıl düzeltilir
<title> ve <h1> etiketleriniz için farklı içerikler oluşturmaya çalışın.

Title ve H1 etiketleri her zaman aynıdır, lakin şuan aynı olması KOPYA olarak semrush hata veriyor, bir çok sitede ve hatta AYHAN KARAMAN adlı SEO uzmanının da sitesinde etiket ve h1 etikeleri ve dahi bu yazıyı okuyan sizlerin de title ve h1 etikelerinizin aynı olduğunu düşünüyorum çünkü bu temanın kodlaması ile alakalı bir durum. Bu Google'nin yeni güncellemesi mi yoksa burada çözüm nedir ve çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

GÜNCELLEME: @ayhankaraman; ile whatsapp üzerinden iletişime geçtim, sağolsun her zaman ki gibi hemen yardımcı oldu. Sorunun çözümü oldukça basitmiş; Title= AYHAN KARAMAN %sep% %sitename% şeklinde olurken title, H1 ise sadece AYHAN KARAMAN olması ile sorun çözülüyor. Teşekkürler.