kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler R10 ailesi, yazmış olduğum iş teklifini değerlendirirseniz ve sınavla ilgili fikrinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.

Geçen sene bilgisayar programcılığından 3,46 ortalama ile birinci olarak mezun olmuştum ve yaşadığım ilçenin belediyesinde staj yapmıştım.

Belediyede hiç bahsetmediğim halde birçok kişi grafik tasarım ile ilgilendiğimi ve ticari drone çekimleri yaptığımı biliyordu. Bu yüzden staj dönemim boyunca belediye için full ücretsiz sosyal medya, billboard tasarımları ve drone çekimleri yapmıştım. Stajım bittiğinden beri artık ücretli olarak hâlâ aynı işlere devam ediyorum. Geçen günlerde stajımda en çok görüştüğüm kişi yani bilgi işlem müdürü benimle konuşmak istediğini söyleyip davet etti. Sosyal medya, tasarım, çekimler ve bilgisayar desteği gibi alanlarda artık resmi olarak belediyede işe başlamak isteyip istemeyeceğimi sordu. Şöyle bir durum var ki, ben DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum ve 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. Geçen sene okulun sınavlarına çalışmaktan DGS'ye hazırlanamamıştım ve istediğim puanı alamamıştım.

Bu sene daha çok çalıştım ama mühendislik için yeterli puanı alabilir miyim bilmiyorum. 16 Temmuz'da yapılacak olan sınava daha 1 ay var ve açıklanması da neredeyse 1 ay sürüyor. Zaman kaybetmeden direkt işe başlasam ve kazansam okulu 1 sene dondurabilir miyim? Alternatif olarak bana "istersen sınav sonucunu bekle, eğer kazanamazsan işe başlarsın ve seneye sınava tekrar girersin" dediler ama artık okumaktan o kadar sıkıldım ki 22 yaşındayım ve kendimi bildim bileli hep okul ve dershanelerdeyim. Yaşıtlarım gibi bende artık iş hayatına atılıp güzel bir motor almak gibi hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum.

Bu konuda R10'un fikri nedir acaba?

Not: Maaş 12.000₺ ile başlayıp zamanla arttırılacakmış.
Önce kariyerine odaklan mühendis olmak istiyorsan otur ders çalış hocam paraya ihtiyacın varsa başlangıç olarak part time iş yapıp sınava yakın bırakabilirsin 12 bin tl değecek bir para değil geleceğin daha önemli