SDR1035 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. Önerebileceğiniz bir hekim var mıdır acaba?
istanbul anadolu yakasında yaşıyorsanız kendi ortodonti hocalarımı tavsiye edebilirim, uzmanlıklarında başarılı olduklarını düşünüyorum

TEV Sultanbeyli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi - olarak aratırsanız bulabilirsiniz.

Edgn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
implantın kalıcılığı konusunda yanlış bilgi vermeyelim. İmplantlar kişinin kullanımına, ağız bakımına, yapılış tekniğine, üzerine gelen yüke bağlı olarak çok uzun yıllar ağızda kalır.

bir implant yapılırken 10-15 yılda değiştiririz diyerek yapılmaz.

gelelim sorunun mantıklı cevabına; ağız içi ve radyolojik muayene yapılmadan bu soruda sizin için en doğru seçenekleri konuşabilmek yanlış olur.

çekimi takiben implant elbette yapılabilir ve oldukça iyi sonuçlar verir. Ancak burada maliyet ve süreç söz konusu ise; implant tedavisi ortodontik tedavilere göre daha kısa sürede uygulanırken ortodontik tedaviler uzun zaman alır.

ortodontik tedavi maliyetleri ve süreç göz önüne alındığında zahmetli ve psikolojik olarak zaman zaman yıpratıcıdır. Hastanın sıkıldığı uzun bir süreçten oluşabilir. Hasta motivasyonu düşebilir.

ancak eğer ağız içi ve sistemik tüm şartlar normalse ideal olanı ortodontik tedavilerdir.

Yazdıklarınızın büyük çoğunluğu konusunda haklısınız hocam ama implant ömürleri konusuna katılmıyorum. Elbette hiçbir implant hastanın ağzından bir gün çıkacak şekilde yerleştirilmez, ömür boyu gitmesi üzerine planlanır ama bunlar mükemmel şartlar altında olacak şeyler ve hiçbir hasta mükemmel değildir. Hastanın ağız hijyeninden takılan implantın kalitesine kadar bir çok etken tedavinin ömrünü etkileyebilir. Deneyimlenmiş bir gözleme değil de öğrendiğim bilgiye dayanarak 10-15 yılı 15-30 ile değiştiriyorum -ama ortalamanın 15-17 arasında olduğunu da not düşeyim- Yeterince hasta üzerinde deneyimleme fırsatı elde edersem 30 seneye sonuçları yazabilirim

implantoloji alanında çalışan bir hocamın yanında yaklaşık bir ay kadar gözlemde yapma imkanım bulundu, 30 senedir sıkıntısız implant kullanan yaşlı hastalar da geldi, implantının birinci haftası implantı yapan doktor tarafından kemik kaybı göz ardı edilen hasta da geldi, kronu çıkmış veya çevre dişlerin rengine implant kronu uyum sağlamıyor diye gelen hasta da oldu. İmplant tedavisinde başarı oranı yüksek olsa da %100 değildir. Takılan implantın düzenli periyodlarda kontrol edilmesi, kuronunun ve diğer implant bileşenlerinin zaman zaman yenilenmesi gerekir ve bunların yapılma sıklığı impalntın ömrünü etkileyecektir.

Şu konuda net bir şekilde anlaşabiliriz, sırf dişlerin konumlanmasında problem var diye dişler çekilmemeli. İmplant dişin yerine konacak son noktadaki alternatiftir. Hızlı çözümler bekleniyorsa -ve dişlerin konumlanması uygunsa- kron kaplama, lamine veener veya estetik dolgu yoluna gidilebilir ama sağlıklı bir dişin kesilmesini hala mantıklı bulmuyorum. Şeffaf plak yoluyla telsiz ortodontik tedavi veya klasik telli ortodontik tedavi en mantıklı seçenektir.