YsYavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam siz hangi şehirde yaşıyorsunuz ben emin olamadım. mıknatısla temiz insan çekiyorsanız kendinize , sizin türk toplumuyla benim tanıdığım türk toplumu aynı değil. senin ülkende istanbul diye bir yer var. dünyada haftada akan en büyük illegal olarak lanse edilen kara para ordan geçiyor. avrupa ya açılan ve ortadoğuya açılan kapıyız. senin günde gördüğün 10 tırdan 2 si ya uyuşturucu ya silah taşıyor. herşeyin merkezindeyiz biz. ülkede silaha hükmedilemezse kuru sıkı tabancalara cnc yaparlar. takip edemezsin. ülkende yasal olarak silah satılıp üretilirse emniyetinde eli rahatlar.balistik kolaylaşır. ölüm sayısında artış olması birşey değiştirmez. eğitim seviyesi ile alakalı. türkiye de seri katil yoktur türkiye'de cinnet vardır. ekonomin yerlerde. adam sokakta açlıktan öleceğine hapse girip 3 öğün yiyor.
Kayseri de yaşıyorum hocam. Burası da küçük texas sayılır.
Hem neden sorunların kökenine inmek varken yeni sorunlar ortaya çıkarıyoruz?
Hangi toplum da silahlanma oraya refah getirmiş?
Amerika yada bazı avrupa ülkelerinde herhangi bir insanla tartışmaya girmeye korkarsın ki acaba belinde silahı mı var?, çekip vurur mu diye.

Dediğiniz gibi temel sorun eğitim seviyesi. Eğitim sorununu çözmeden, ekonomik problemlere çare olmadan silahlanmaya müsaade etmek huzur değil huzursuzluk sebebi olur.