Ulkemizin bazi fakir kismi zenginlere bakis acisi cok tuhaf birisinin durumu iyi oldumu hemen kiskanir kufur eder hakaret eder , cekemez , hasettir cunku yapilari bu kendisi zengin oldugunda benzer seyler yapacak veya alacak , turkiyede birakin duzgun arabayi iyi bir kiyafetle bile sokaga cikilamiyor kafayi yemis bu millet hayirdir oglum size mi soracak parasi olan adam ... git sende al lamborghini al Ferrari al demekki haketmiyorsun sende ne mevcutsa demekki onu hakediyorsun lafim ayni kafada olan herkes icin gecerlidir ... aksama kadar tembellikten mucadele etmeye vakit bulamaz herseye bahane bulur ugras vermez ama kimseyide begenmezler devam etsin o tayfa omurleri boyunca hic bir sey sahibi olamayacak hic bir basari hikayeleri olmayacak ... bir daha diyorum elinde ne mevcutsa demekki onu hakediyorsun 😉 ve sunada kesin karar verdim turkiyede fakirlerle ayni ortamda mumkunse durmayida dusunmuyorum eskiden bizde fakirdik ama kimseyi kiskanmaz kufur etmez dedikodusunu yapmadik helal olsun yapmis mi ? Yapmis derdim her zaman da soylerim amasi mamasi beni ilgilendirmez adam almismi kardesim yapmismi? Helal olsun Bitti git sende al ... birilerinin neyi neyle veya nasil elde edip aldigini sorma kendine sor sen niye alamiyorsun sen sen ? Demekki sorun sendeymis yasanmis bir ornek sene 2004 istanbul sultanbeylideyiz bizimle ayni donemde istanbula gelmis bir aile ise gittiginin artan kalan zamanlarinda hurda toplayip kagit karton toplayip bina dikimine baslamisti biz ailecek hep birlikte annem babam dahil adamlara helal olsun adamlar bina baslatti binaninda ustaligini adam kendisi yapmisti belki 2 2.5 sene surdu ama 3 daireli binayi adamlar ailecek dikdi biz kalkipta kufur etmedik rahmetli babam Camdan o adamla ara sira konusurdu helal olsun komsu neredeyse bitti diye gider beraber cay icerlerdi ... ha onlar ailecek bizden kalabalikti ben cocuktum vesaire ama yine bahanelere siginmadim defalarca kendime su soruyu sordum bu sahislar yapabildiyse biz niye yapamayalim demekki yapilabiliyormus.... biz kendimizi sorguladik ve inanin o aileyi iyiki tanimisimki azmime azim katti yine diyorum yapana helal olsun kardesim git sende yap.