Cimere bir soru sordum da cevabı tam anlayamadım, sizce ne diyor KYK kredim yatmaya devam edecek mi veya alabilecek miyim?
Soru: Merhaba, xxx Üniversitesinde xxx bölümü Lisans 1. Sınıf öğrencisiyim. Tekrar YKS sınavına girip yyy Üniversitesinde 2 yıllık yyy önlisans bölümüne kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Hali hazırda KYK kredisi alıyorum 1 senedir, eğer 4 yıllıktan 2 yıllığa geçersem kredim kesilir mi?
Cevap: Öğretim kurumunu değiştiren öğrencilerin, önceki öğretim kurumunda aldığı burs/kredi süresi ile yeni öğretim kurumunda verilecek burs/kredi süresi toplamı, yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresinden fazla olamayacağı ve yeni öğretim kurumunuzun normal öğrenim süresinin 2 yıl olması sebebiyle lisanstan kaydınızı sildirerek e-devlet üzerinden nakil talebinde bulunmanız halinde ön lisans eğitiminizde tarafınıza 1 yıl ödeme yapılabilecektir.
Ancak lisans eğitiminizde kayıt dondurarak ve kredinizin durdurulması yönünde talebiniz olursa öğrenim kredinizin ödemesi durdurulur ve tekrar öğretiminize başladığınızda Bakanlığımıza bildirmeniz halinde kalan süre tarafınıza ödenir.
4 yıllık eğitim kurumunuzdan kayıt sildirmeyip, pasif durumda (kayıt yenilemeyen öğrenci) olmanız halinde de krediniz kesilir.
Bilginize sunar iyi günler dileriz.