Selamun aleykum, nasipse Manisa'da çalışmaya başlayacağım inşallah. İlçe seçmem gerekiyor ve hiç bir fikrim yok. Daha önce Manisa'ya hiç gitmedim. İnşallah müstakbel eşim orada, bu yüzden Manisa'yı seçtim.
5 yıldır görme engelliyim çok az görüyorum. 4 yıldır evden hiç çıkamıyorum bile. Sadece muayenelerim için. Kontrollerim Antalya'da oluyor.
İyi bir hastaneye ihtiyacım var. Ya Antalya'ya gelip gideceğim sürekli, ya İzmirde devam edeceğim. Yada Manisa'da iyi doktorlar bulabilirsem orda devam edebilirim bilemiyorum. Ulaşım konusu önemli. Hem şehiriçi hem şehirlerarası. Arabamız yok. Tek başıma da pek hareket edemiyorum maalesef.
Aldığım tüm maaşı da kiraya yatırmak istemiyorum. Biiznillah evlenirsem de onca borcun altından kalkamamak endişesi de var.
Yani merkez ilçeler Yunusemre ve şehzadeler bu anlamda daha iyi tercih gibi geliyor ama büyük şehirlerin de zorluğu var. Ayrıca kiralar internetten baktığım kadarıyla çok yüksek. Hem de binalar çok eski. Özellikle deprem bölgesi olması biraz düşündürüyor.
Başka ilçeler tercih etmek fikri de bu avantajların çoğunu yok ediyor. Kiralar daha uygun gibi ama imkanlar yok. Pek bilgi edinemedim. Manisa'nın çoğu ilçesi köy gibi diyorlar. Köprübaşında bir tanıdık var. Kiralar 1-2 bin civarı diyor ama hiç bir şey yokmuş ilçede.
Akhisar, saruhanlı, Turgutlu, Salihli tavsiye edildi genelde. Bide Yunusemre ve şehzadeler var merkez olarak. Ayrıca merkezlerde olaylar çok olur diye düşünüyorum.
Benim durumum, beklentilerim açısından bu ilçelerden hangilerini tavsiye edersiniz? Yani internetten bulduğum bilgiler kararsızlığımı bastırmadı. Tecrübe etmiş hocalarım tavsiye verirse sevinirim. Manisa'da yaşamış olanlar özellikle. Teşekkürler