Tavsiyem çocuğun elinde oyuncak etmemeniz. Kuşu korkutabilir zarar verebilir bunlara imkan vermeyin. Vitaminini v.s eksik etmeyin her gün suyunu değiştirin taze su verin, altını haftada bir temizleyin pis kalmasın, tahta tünek kullanın, oyuncaklar alın oyalanması için, kafese tıkılı kalmasın dışarıda takılamasına izin verin, camları açıp soğukta kalmasını, esen bir yerde kalmasına izin vermeyin, ani sıcaklık değişiklikleri yaşatmayın. Bir odayı havalandırdıktan sonra oraa kuşu getirecekseniz önce sıcaklığın normale dönmesini bekleyin bu daha çok kış ayları için geçerli. Elinizle yıkamak yerine kendi yıkanmasına fırsat verin ancak kendi yıkanma yapmıyorsa spreyleme yoluyla arada bir temizlenmesini sağlayın. Sadece tohum odaklı değil meyve sebze gibi şeylerle besleyin ki kraciğer yağlanması yapmasın. Her veterinere getirmeyin, ben bir veterinere ayağını açık tutuyo baksınlar diye getirdim kuşun kanadını kırdılar dilini kestiler soluk borusuna kan kaçırıp akciğer problemi yaşamasına sebep oldular. Ani durgunlaşma gibi belirtilerde anlayan bir kuş veterinerine getirin geç kalırsanız sonu kötü bitebiliyor. Kuşun sorunu yoksa bile arada kontrole getirmenizde fayda var. Ona karşı sorumluluklarınızı yerine getirebileceğinizden emin olun, yalnız bırakacak hastalandığında ilgilenmeyecek veya para harcamayacaksanız hiç bulaşmayın. (siz böyle yaparsınız diye demiyorum ancak veterinere vereceğim parayla başka kuş alırım diyen kişilere şahit oldum.)