Bizim mahalledeki tüm evlerin geniş bahçesi var o yüzden burada sokak kedisi çok yani bizde dahil çoğu kişi döküyor evet lakin mesele dışarı çıkması değil insanların evine girmesini nasıl engelleyeceğim
Hocam kediye uzun zamandır bakıyorsun şunu bildiğinden eminim. "Kediler başına buyruk hayvanlardır" Sen buna bir engel koyamazsın. İstediğin kadar eğit, minnet eden bir hayvan değil. O an oraya gitmek istiyorsa gider. Hiçbir şey de engel olamaz. Ama bence de orada ilgisini çeken bir şey olmalı. Kızı getirdi dediniz. Bu durumda kızın kediden korkmadığını ve sevdiğini varsayıyorum. Bu durumda belki kızının bir müdahalesi vardır kedinin ilgisini çekme yönünde. İnternette gördüğüm bazı böyle durumlarda sahipler kedilerinin boynuna küçük kamera takıyorlar hareketlerini izleyebilmek için. Bunun da diğer tarafı var. Başkasının evinin içine giren kedi başkasının evini de kameraya çekebilir.
Ayrıca hala şu zamanda kedilerden korkan insanları anlayamıyorum. Terapist bir hayvandan insanların korkması bana çok garip geliyor. Yakınlarım arasında da çok var. Bence tamamen tanımadıkları ve tanımaya kapalı oldukları için böyle. Komşuya oturmaya gidin bence kedinizle. Çaya geldik, yaş mamaya geldik deyip oturun birlikte. Tabii yakınlığınızı pek bilmiyorum.
Kedi bakmak ne kadar zor işmiş şu an düşününce. Bizim "aslan" parçası da sabah kapıdan dışarı koymadı beni. Her kedinin ayrı ayrı değişik değişik huyları var. Zor cidden. Allah yardımcın olsun.