Selam hocam mesleğim Oto Ekspertiz olarak söyleyebilirim. Daha önce alım satım yapan kurumsal firmada deneyimledik rcz aldık ve motor arıza çıkarttı. Minimum 3 ay mekanik onarım atölyesinde sıfırdan yapıldı, yinede tutmadı.
Yani demem o ki ne kadar rcz satmaya getiren müşteri varsa hepsi motoru bitik, yağ yakan problemli araçlardı. Kaportasını bilmem ama genel olarak motor mekanik ve bileşen parçalara özellikle ciddi manada baktırmak lazım.
Hevesinizi kırmak istemem ama benim mantık hep şudur; az yaksın, parça ekonomik olsun, kronik sorunları az olsun, uzun kmlerce bakım yapıp bineyim gideyim.
Bunlarda da sonuç: linea, egea, Clio, Megane, Ford kısacası piyasada en çok gördüğünüz araçlar mantıklıdır. Taksicilerin kullandığı tüm araçları araştırabilirsiniz.
Ekstra soru sormak isterseniz seve seve yardımcı olmak isterim. Hayırlısı olsun..