Faiz her türlü etki gösterir de şimdi sen faizi %20'e çekersen ne etkisi olacak, %70'e çek %80'e çek kademeli olarakta artışa devam et piyasaya güven ver, o zaman bak bakalım dolar artıyor mu enflasyon düşüşe geçiyor mu geçmiyor mu gör. Ancak öyle bir ekonomi modeli uygulandı ki faizi buralara çekseler ne bankalar içindeki %8'den verilen tahvillerden ötürü kredi verebilir, ne ihracat yapılabilir, nede insanlar ticaret yapabilir. Kısaca enflasyonun üzerinde ve piyasa beklentilerini karşılayan faiz her türlü etki gösterir fakat onu yapmak şu koşullarda mümkün değil, bakalım nasıl rayına oturacak her şey bu süreçte merakla takip ediyorum.
Evet aslında ben de tam olarak sizin dediğiniz gibi demek istemiştim. Faiz etkili olur ancak şuanda ekonomi faiz artışıyla kurtarılabilecek gibi değil. Piyasada güven yok. Her gün kur oynaklığı var. Yabancı yatırımcı çekemiyoruz vs.vs. Binlerce sebep var. Kim bozduysa düzeltsin diyorum ben artık, sonuçta bu hale getirene oy verdiler düzeltmek de onun görevi