mersan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 yıllık bölümünüze yakın seçerseniz 3'ten başlama ihtimaliniz yüksek. Tabi derslerin muafiyet durumuna bağlı. Fakat bölüm değiştirme durumunuz olursa o zaman sınıf seviyeniz düşebilir.

Geçebileceğiniz bölümler yandakiler. Yazılım ve Bilgisayar mühendisliğinde derslerinizin çoğu uyuşabilir ama örneğin fizik ve meteoroloji gibi bir bölümde uyuşmayacağı için büyük ihtimalle 1 ya da 2'den başlatır.
anladım bu listeyi yökün hangi sayfasından ulaşabiliyoruz aslında kafamda mekatronikte vardı ama o yok galiba bu listede, inşallah 250-300 bin arası bi sıralama yaparım yapabilir isem geçen sene en son 299 bin den mekatronik almış hadi bi 290 gelse direkt uninin kapısındayım demektir uni olarak Manisa Celal Bayar mekatronik mühendisliği M.T.O.K düşünüyordum aslında onun öncesinde yazılım mühendisliği m.t.o.k düşünüyordum ama sıralama yetmez diye buna dönmüştüm şimdide bi deneme yaptım yapmam gereken netlerden düşük çıktı geçen seneki sıralamaya göre 320 bin felan geliyor o yüzden alternatif düşündüm.