Merhaba dostlar, 21 yaşında, üniversitesini bitirmiş, aile evinde yaşayan bir Türk genciyim. Son zamanlarda güzel bir iş tutturdum ve aylık 2-3K$ kazanıyorum. Siz benim yerimde olsanız düzenli nereye yatırım yapardınız. Aylık masrafım en fazla 100 dolar geriye kalan bütün paramla yatırım yapmayı planlıyorum.
Benim aklımda şunlar var:
1- Temettü Emekliliği
2- DaoMaker, Seedify gibi platformlara yatırım yapmak (Kripto ön satış platformları)
3- Btc trade etmek (3 yıldır ufak paralarla trade ediyorum)
1- Temettü ne kadar mantıklı gelsede Türkiyenin durumuna bakınca pek mantıklı gelmiyor. Yine de diğer 2 fikire göre en mantıklısı bu
2- Koskoca ftx bile batmışken paramı bu kadar riskli bir yere atmak tereddütte bırakıyor.
3- Büyük paralarla oynarsam psikolojim alt üst olabilir.
Her türden tavsiyelerinizi bekliyorum.
Siz yatırım mı yapmak istiyorsunuz yoksa sermaye mi biriktirmek istiyorsunuz. Bu ikisi farklı şeyler. Çünkü sermayenin tamamı ile değil belirli bir kısmı ile yatırım yapılır.
Gelelim tavsiye kısmına. Efenim insanları küçümsediğim için değil ama benim yazdıklarım dahil r10 gibi profesyonel olmayan bir platformdan, sözleşmesiz yatırım tavsiyesi almayın. Bu işler oldukça sıkıntılı işler. Servetinizi kaybedebilirsiniz, şakası yoktur.