Rakam şu an için gayet ideal. Aklı varsa gitmeli zaten bu çocuk. Hollanda ya da İspanya liginde bu fizik ile döverler onu şu an için. Burada bile zorlandı.
Fakat çocuğa yazık ediliyor bence. Çok fazla üstüne gidiliyor. Potansiyel görmesek eyvallah diyeceğim ama ülkece herkes çocuğu abartıyor. Belli ki PR ekibi ile çalışılıyor.
Ozan Kabak ve Merih Demiral kendi mevkileri için ciddi potansiyele sahiplerdi. Keza ikisi de A Class takım gördü ama tutunamadılar. Çağlar da benzer hikayeye sahip fakat onun biraz takımla olan sorunları yüzünden zıplama yapamadı diye düşünüyorum.
Arda Turan, şu anki Arda'nın 10 katı daha potansiyelliydi. Yaş olarak bakmayın olaya. Galatasaray akıllılık etti gelişebileceği bir takıma kiraya verdi o dönem Arda'yı. Cesaretini aldığında nasıl oynadığını hepimiz gördük. Liverpool oyuncularını maymun ediyordu.
Arda Güler rol model olarak yanlış camiadan akıl alıyor. Yeri geliyor sinsi davranıyor. Çocuk safa yatıyor ama o kadar saf olduğunu düşünmüyorum. Bugün bir videosuna denk geldim milli takım için imza olayı. Güvenlik hayır diyor Arda atacağım diyor. Sonra çocuklara kızar gibi bir hareket yapıp hemen topluyor olayı. Yani bir ekip desteği aldığı çok açık. Bu yaşta çocuğu böyle sinsi olaylara sokarsan, toparlayamaz patlar.
O yüzden kesinlikle Türkiye'den ayrılması gerekiyor. Ajax onun için gelişime ideal bir kulüp ama böyle kulüpler bu tarz yatırımları çok yaptığı için çabuk da gözden çıkarabiliyor. Naci Ünüvar en büyük örnek. Naci buradan çıksaydı Arda'ya söylenenlerin 10 katı söylenirdi. Acayip yetenekliydi ama sahada yürümeye mecali yok şu an.
Arda, Arda abisinin yaptığını yapmalı. Atletico'ya gittiğinde Arda da fiziken gerideydi. Fakat kulüp onu öyle bir geliştirdi ki yaptıkları ortada. Atletico'nun ilgisi varsa, gerekirse ağlasın beni salın gideyim diye. Atletico'nun elinde canavara dönüşebilir fakat diğer oyuncuların da örnekleri ortada. Mental olarak güçlü bir insana sahip değiliz.
Fener taraftarı iyilik yapmak istiyorsa, çocuğun peşini bırakması gerekiyor.