Ben Google'un böyle bilmiş tavırlı açıklamalarına uyuz oluyorum

Google da herhangi bir konuda bir şey arayın. İlk sayfada mutlaka fr. es. it. domainli tonla site var. Daha ona çözüm bulamamış adamlar burada ahkam kesiyor

Önce sen doğru düzgün sonuçlar çıkart. Valla yılıyorum bir şey aramaya. Bazen hatta 4-5 tane site çıkıyor ilk sayfada.
Hocam çöp denilmesinin sebebi, sizin de belirttiğiniz gibi, ChatGPT'den alıp direk siteye konmasından dolayı. Yoksa manuel olarak yazdırıp, üzerinde değişiklik yaparsanız; bırakın sitede onay almayı, tez yazıp doktora bile tamamlarsınız.
Direk alıp kullanmak ile, ChatGPT'yi araç olarak kullanıp, kendin üzerine bir şeyler katmayı ayrı değerlendirmek lazım.
Direk kopyala yapıştırda, maalesef, hala çöp.
Hele ki botlarla yazılanlar da keyword density aşırı fazla oluyor. 500 kelimelik makale de bazen 50-60 tane anahtar kelime kullanıyor. Umarım buna da ilerleyen zamanlarda çözüm bulurlar. Aksi halde spamdan başka bir işe yaramaz.
Tabi ki çöp değil. Fakat google ayağına sabun koyan Chatgbt için önlem alacaktır. Yapay zeka ile hazırlanan içerikleri tesbit ettiği anda fişini çekecektir. Buna eminim E-E-A-T Güncellemeleri boşuna gelmiyor..
Google önemlem almazsa arama motoru kısmında işi biter bu kesin..
Ben pek ihtimal vermiyorum hocam. Yapay zeka da burada durmayacaktır. İlla ki oda gelişip daha kaliteli içerikler hazırlayabilecektir.