ben 2 ay önce borca girerek Fujifilm XT-4 aldım, hedefim mekanlara reels çekimi yapmaktı ancak işler istediğim gibi gitmedi, müşteri bulamıyorum. Her yere başvurdum gidip görüştüm ancak ne fotoğraf ile ne reels ile para kazanamıyorum ve şuan çok dipteyim. ne yapmalıyım arkadaşlar? stok sitelere biraz fotoğraf yükledim satış yok henüz. Çevrem olmadığından müşteri bulamıyorum
Instagram, Tiktok ve Youtube'a hesaplar aç. Sonra gittiğin mekanlarda gönüllü videolar çek. Çektiğin videoları hesabından paylaş.
* Üzerine konuşma yapıp blog tarzında anlattığın videolar hazırla
* Mekanda işletmeci yaşlıysa, ilgi çekici biriyse videolarında ona da yer verdiğin konseptler olabilir
* Çektiğin videoların bir kısmının arkasına kendin müzik koy, bir kısmını reelsin popüler müziklerinden seç.
Takipçin olmasa da sosyal ağlar seni çok hızlı keşfete düşürecektir. 4-5 videodan sonra etkileşim alacaksındır. Örneğin bir tatlıcıya gittiğinde çektiğin video iyi izlendi. Oraya tekrar git sonuçlarını sor. Gelen giden arttıysa bu sana artı yazacaktır bir video daha çek orada. Faydasını gördüklerinde seninle çalışmayı seçeceklerdir. Faydasını görebilecek mekanı keşfetmek senin işin. Bu yüzden gözüne mekanlar kestir. Git gönüllü olarak dediğim şekilde reelslar, fotoğraflar, storyler çek. Mekanı tanıt. Takipçin olmasa da izlenecektir, korkma. 1. mekandan istediğin izlenmeyebilirsin, ikinci, üçüncü mekan izletmeyebilir ama en kötü 4. 5. mekandaki videon izlenecektir. Sen o mekana ayda 20-30 bin TL fazladan para kazandırıyorsan sana aylık 7-8 bin TL vermeye gönüllü olacaklardır. 4 mekanı bu şekilde alırsan bu işi yapmaya devam edebilirsin.