sağlam dişini çektirme. tel tedavi yaptırdım bende çok sorunum yoktu ama daha iyi oldu.

tel tedavi detaylarını paylaşayım en az 1 yıl sürer tüm dişlere tel takılır.
ilk zaman biraz rahatsız olursun ama sonradan alışırsın biraz batma yapabilir mum denen bir şey var ondan yapıştırırsan batma vs olmaz.
yeme içme sonrasında diş temizliği önemli. tellerin arasında kalma olabilir çok detaya girmiyorum. minik fırça var araları temizlemek için. ayrıca ince yumuşak kıllı fırma kullanman gerekiyor.
teller çıktıktan sonra diş arkasına tel takılır bozulma olmasın diye ayrıca 5-6 ay şeffaf plak var onu takıyorsun.(tak çıkar yaapbilirsin bunu basit) 1 ay sonra sadece gece takarsın. gün içinde birşey yerken içerken çıkarman lazım.

verdiği şeffaf plağı ben pek takmadım 1-2 ay düzensiz kullandım sonra sıkılıp çıkardım. uzun süreçli şeyler bana sıkıntı getiriyor ilaç dahi olsa kullanmam yani ondan bunalttı. sizi bunaltmazsa sorun yok ağrı sızı pek olmaz.

tedavi süreciden bahsedeyim
ilk 1 hafta tabi çok gergin oluyor yemekleri rende yaparak yersen rahat edersin ben öyle yapmıştım. sonrasında hiç ağrım olmadı desem yeridir 1-2 dişimde sızlama oldu sadece.
her ay düzenli gitmen lazım. en fazla 10 dk tedavi yaaprlar teller sıkılır o kadar. sıkınca hafif gerginlikten dişlerini garip hissedersin ama alışırsın.
dişlerin doğru hizaya geldikçe telleri daha kalın telle değiştirirler. telleri değişince şuna dikkat et uzun kalmasın sona gelen kısımlar yoksa batma yapıyor. u şeklinde dişlerine yerleştiriyor u ların ucları uzun kalmayacak yani. umarım canlanmıştır aklında.

tüm tedavi bittikten sonra telleri çıkarır. dişlerin arkasına tel yapar. arkada kalan teller artık ne zaman patlar çatlarsa o zaman çıkar. onları çıkarmıyorlar.
1 yıldan uzun geçirdiğim süreci sana özetledim umarım senin ve yaptırmak isteyenlerin işine yarar.