krmbzkurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anladınız...
Mobil uygulamayı yapacak kişi, kişinin bütçesini sorup ona göre fiyat belirliyor. 10k ya yapılacak işi 100k bütçesi var diye 100k diyor. Çok şahit oldum bu tarz durumlara. Kendim misal teknik ressam ve tasarımcıyım. Müşteri geliyor misal diyorum 150 tl uygundur. Oha diyo az önce 1700 tl istedi zorla 1500 e düşürdük siz nasıl yapıyorsunuz 150 tlye diyor, diyorum bu işin ederi budur. Fazlasına gerek yok.
Bütçe sormak ayıp bişi değildir. Sonuçta bütçesi olmayan biriyle de iş yapılmaz. Ama dediğiniz gibi art niyetli olarakta kullanılmakta bu durum.. Ama aynısını müşterilerde yapıyor freelancer'ın piyasanın çok altında teklif yapmasını bekliyorlar. O yüzden diyorum hep hiçbir durum zorunuza gitmesin serbest piyasa bu bütçeyi sormakta haktır, düşük teklif beklemekte haktır. Alan alıyor satan satıyor bizene.

Ek olarak;

En çok duyduğum cümle şu "Ya paranın üstüne mi konacam yarın verecem işte paranı.". Sanki babasının hayrına veriyor İş bitti teslim edecem sonra ki gün de paramı verecen ne kadar adil bir anlaşma