tmvcit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, bildiğiniz üzere bu hafta sonu üniversite giriş sınavı var. Forumdaki herkesten bu konuda, üniversitenin önemi/gereksiz oluşu vs. Konu ile alakalı öğüt vermesini bekliyorum

Verilecek öğütler sırasında lisans düzeyinizi, mezun olduğunuz üniversiteyi de söylerseniz çok güzel olur. Dobra bir şekilde de açıklama yapabilirsiniz;

"Boğaziçi mezunuyum, 4 senem boşa gitti."
"Üniversite okumadım, hayatımın her alanında yüzüme vuruldu; çok pişmanım."

Vs.
Mühendislik bölümleri için konuşuyorum:
Türkiye de işe alımlarda genelde iyi bir üniversiteden mezunsanız şansınız daha çok oluyor , çalıştığım şirkette hep iyi üniversitelerden mezun kişilerin cvleri ilk inceleniyor. Kurumsal şirketlerin iyi üniversiteler de işe alım standları etkinlikleri oluyor .Üniversiteyi vakit kaybı olarak geçirmek tamamen size bağlı.
Bunun haricinde eğer kendi işinizi kurmak istiyorsanız , startup kurmak vs. olur devlette iş yapmak olur bu gibi amaçlarınız varsa üniversitede özellikle özel ve kaliteli üniversitelerde bu yerlerde bağlantıları olan kişilerden çevre edinebilirsiniz. Bunu hayatınızın hiçbir noktasında bu kadar rahat sağlayamazsınız.

Türkiye'de herkes üniversite mezunu ama çoğu kötü yerlerde kötü bölümler okuyan , üniversite hayatını lise gibi geçiren kişiler.Hayatınız da başarılı olmak istiyorsanız farkınızı ortaya koymanız gerekiyor.