Selamlar,

Kendim uzun zamandır uygulayıp fayda gördüğüm şeyleri yazacağım. Aslında hepsi klişe ama asosyal bir insansanız bunların alternatifleri de var.

Ve bilmeniz gerekiyor ki spor aslında bir hobi değil zorunluluk.

Kaslarınız 30 yaşından sonra yavaş yavaş küçülmeye başlıyor. Bunu önlemenin tek yolu var, kütleyi artırmak.

• Öncelikle temel düzeyde Fitness'ı her insanın mutlaka yapması gerekiyor. Daha evvel Fitness ile ilgili olmadıysanız salona gidip en az 1 sene temelinizi orada atarak başlayın derim. Evde başlayarak ilerleme sağlamanız çok zor. Ancak dürüst bir hoca ile olur. O da maliyeti ile yorabilir.
  • Daha önce 1 veya daha fazla yıl salonda spor yaptıysanız, evde spor yapacak kadar öğrenmişsinizdir muhtemelen. Trendyol'daki ağırlık setlerine bir bakınabilirsiniz. Hiçbiri spor salonunun yerini tutmaz. Ama 60 KG'lik bir set bile fazlasıyla iş görüyor.
  • Her gün en az 10.000 adım mutlaka atın. Binaların arasında yürümek çok sıkıcı farkındayım. Kırsaldaki arkadaşlar dağ yolunda yokuş çıkmaktan sıkılmayı unutuyordur, onlar hariç
  • Bir kum torbası, eldiven ve partneriniz olabilecekse lapa alın, gündüz yürüyüş ve fitness akşam ise torbayla 15-20 dakika çalışma yapabilirsiniz. Motor becerilerine çok iyi geliyor, otura otura yavaşlıyor hareketleriniz, refleksleriniz çünkü.
  • Netflix'te Nike'ın eklediği evde spor serileri var. Ağırlık kaldırmak istemiyorsanız bu da olabilir ama daha çok kadınlara yönelik şeyler, minder hareketleri falan. Erkeklere sıkıcı geliyor genelde.
  • Online eğitimler sadece dijital alanda değil her alanda yaygın. O yüzden bu yukarıdakiler için eğitimler de alabilirsiniz. Udemy'de bile boks eğitimleri var
  • Ve ürün ihtiyaçlarınız için Dolap tarzı uygulamalara mutlaka bakın. Birkaç hafta evvel 180 TL'ye tertemiz bir kum torbası aldım. Sonuçta hepsi aynı işi görecek, bilindik bir logosu olsun diye 4 haneli rakamlar ödemeye gerek yok