Tüm bayileri gezdim. Sıfır araba almak imkansız. En kötü markanın en kötü modeli bile piyasada yok. 1-2 ayda değil mesela Fiat ve Peugeot 6 Ay - 1 seneden bahsediyor.
Uzun lafın kısası araç var arkadaşlar, alanda var satanda var. Sadece halk fakirleşiyor. Alım gücü düşüyor o kadar. Fiyatların düşmesini kimse beklemesin.
O gezdiğiniz bayiler de öyle bir çakal olmuş ki neler var neler. Sahibinden üzerinden bir doktorla tanıştım, sıfır aldığı aracını satıyordu. Araç 27km, bayiden getirip bırakmışlar kapının önüne. 15 gün önce 600 bin civarında almış, 820ye satıyordu 3 lira da indirim yapmadı sigortasının parasını çıkarması gerekiyormuş. Konuşurken bayide kaç ay beklediğini sordum, boş boğazlık yaptı hiç beklemedim bir arkadaş var gel abi araba var demiş gidip almış o da. Binlerce insanın hakkı yenmiş böbürlenerek anlatıyor hemde. Ben de durur muyum, aracın bayiliği ve türkiye temsilciliğine kadar bu durumu ilettim, araştıracağız dediler de bi halt çıkacağını düşünmüyorum. Bayide sıra bekleyenler de sıkıntı, hepsinin aracı var aslında tek dertleri düşerse bir tane alayım 200,300 koyup satarım derdindeler. Olan bütçesi düşük insanlara oluyor, ihtiyacı olan ulaşamıyor. Bir ilanla daha ilgileniyorum 20li yaşlarında bir çocuk annesinin aracını satıyor, elinde oyuncak etti ilanı 10 günde 80 bin arttırdı, 30 bin düşürdü, 100 bin arttırdı sürekli bildirim gelince favoriden sildim artık kaldıramıyorum böyle insanları.