Merhabalar,
Cevabınız için teşekkür ederim. İşlemler hakkında çok detaylı bilgi verilmemesinin sebebi her vize başvurusunun durumununun farklı olmasıdır. Örnek verecek olursam nitelikli işçi vizesiyle yada mavi kart ile gitmek isteyen iki danışanımız var. Birisinin diploması Almanya'da denk ve ünvan, imza yetkisini direkt alabiliyor. Diğer danışanımızın da okulu denk fakat bölümü hakkında bir bilgi yok. Diploma tanınma ve mesleki ünvan & imza yetkisi için denklik alınması gerekiyor. Almanya Federal yapıda bir ülke olduğu için A eyaletinde yapacağınız işlemler B eyaletinde farklı bir regülasyona tabii iken, C eyaletinde A eyaleti ile aynı regülasyona tabii. Bundan dolayı her vize başvurusunun ve danışanın durumu FARKLIDIR. Danışanın vereceği bilgiler analiz edilir, yol haritası belirlenir ve işlemlere başlanır.
Basitçe; Eğitim ve iş vizelerinde tüm süreci baştan sona biz yönetiyoruz. Okul başvurunuzdan, sigortanıza, belgelerinizin çevrilmesinden, banka işlemlerine kadar. Yani total bir hizmet sunuyoruz.
Vize sonuçlanma süresi randevu gününden itibaren max 3 aydır. Kiralar eyaletten eyalete, şehirden şehire hatta ve hatta mahalleden mahalleye değişir. Örneğin ben Mainz şehrinde ikamet etmekteyim. Altstadt bölgesinde stüdyo daire kiraları 550-800 Euro arasında iken Bretzenheim'de 300 Euro'ya stüdyo daire bulabiliyorsunuz.
Yani özetle bazı bilgileri belirtmememizin sebebi tamamen Almanya'nın mevcut yapısı ve her adayın farklı bir şekilde değerlendirilmesidir. ÖM ile fiyat bilgisinden ziyade telefonla aramak için iletişim bilgileri istiyorum ve başvurunun durumunu analiz edip net bilgiler veriyorum. Sizde öm ile telefon numaranızı bırakabilirseniz gün içinde ulaşabilirim.
Cevabınız için Teşekkür Ederim Gerçekten
İyi Niyetinizi Anlıyorum En Kısa Zamanda Sizinle İletişime Geçeceğim.