tarantula901 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba bir arkadaşım telefonum ile ilgili yardım istediğim zamanlarda telefon şifrelerini ve mobil bankacılık şifrelerini biliyordu, benden habersiz bir banka mobil hesabımdan kredi onaylayıp parayı başkasının hesabına gönderdi, kredinin ödemesi geldiğinde mesaj geldi o şekilde anladım araştırıp arkadaşım olduğunu anladım, bu kişiden parayı alabilmek için ne yapmam gerekiyor. Para gönderilen hesaba bankayı arayarak hesabına bloke koydurabilirmiyim. Savcılığa şikayette bulunmam gerekiyor sözlü dilekçe dışında ne tür kanıtları toplamam gerek ve bankanın yapabildiği bir şey var mı daha önce bu sorunu yaşayıp ne yaptılar yardımcı olursanız sevinirim.

ilk önce telefon şifrelerini ve mobil bankacılık şifrelerini biliyordu cümlesine dayanarak haklı çıkma oranınız çok düşük, bu bilgilere erişimi olan herkes birbirini zaten dolandırabilir. Parayı gönderdiği hesap kişisel bir hesap ise veya sizin bankanıza ait bir hesap ise kısmen itirazda bulunursanız banka karşı tarafa ödemenin detayını ve nedenini soracaktır. Başka banka ve şahıs hesaplarında bu bloke işlemini ancak adam parayı hesaptan çekmeden avukat aracılığı ile durdurabilirsiniz bu kısa bir sürede olmayacağı için o hesaptan da para çoktan alınmış olacaktır.

uzun bir süreç olacak sizin adınıza hazır kredi çekip tüm onayları dijital ortamda verdiği için ama arkadaşınızı değil parayı yatırdığı hesap sahibini dava edebilir bu paranın neden ona gönderdiğine dair ispatlamasını gerektiğini hukuki yolla isteyebilirsiniz. Arkadaşınızın da bu arada itirafçı olması süreci hızlandırır.

Umarım büyük rakam değildir, geçmiş olsun. Ben buna yakın bir olay yaşadım aynı banka da olduğu ve kurumsal hesap olduğu için karşı taraftan işlemle alakalı bilgi istendi yerine getiremediği için de ödeme bana geri verildi. Savcılığa da şikayette bulundum bu işlemi yapan kişide kısa sürede bulundu.