eş dost networkunden gelen sanayi sektorunden bir musteriye site yapmıştım. Firma Türk, yutrticinde kendi alanlarında epey buyuk işleri, ortadoguya, kuzey afrikaya, orta asyaya falan ihracatlari var. usa de inovatif bir ürün gelistiriyorlar uretim tesisi vs kurdular, usa deki urunleri icindi site. oradaki müdür ilgileniyor her işle, site isleriyle de o ilgileniyordu, bana da o müdür ile ortak baglantimizdan gelmişti bu is. hikaye bu yani...

neyse sitelerini yapip piyasaya gore de güzel bir ödeme alarak isi teslim ettim. yanliz adamlarin yaptigi is inovatif ve henuz rakibi olmayan birsey. söyle ornek vereyim daha camasir makinesi yokken camasir makinesini uretmek gibi birsey. o nedenle de fiziksel networklerini kullanma yolunda gittiler pazarlama icin. ben yine de ufak bir dijital pazarlama butcesine ikna etmistim tek seferlik. o isten para talep etmemistim siteden guzel odeme alinca yardımcı olma maksatli reklam kurulumu yapmistim.

reklamlarini da kurdum ve isim bitti adamlarla tamamen. kurdugum reklamda da mantik suydu ozet gecmek gerekirse, dedigim gibi adamlar daha yokken camasir mak. yapiyorlar, ben de buzdolabi veya elektrikli supurge ile ilgilenen kitleyi hedefledim. yani daha pastasina ortak olunacak bir talep olmadigi icin once talep yaratabilecek bir stratejiye gittim.

bugun beni mutlu edecek tutarda bir odeme geldi firmadan, aradan bir kac ay gecmesine ragmen. basta anlamadim muhasebe hatasi sandim adami aradim boyle bir borcunuz yok diye ki primmis. internetten bunlara ulasan bir firmayla anlasma yapmışlar detayini, anlasma bütçesini vs. bilmiyorum ama iyi bir anlasma demek ki beni de guzelinden gördüler

bu zihniyetin buyumesi sasirtici degil. bitmis gitmisim adamlar icin, beni bile hatırlayan firma kendi calisanina nasil davraniyordur allah bilir.

1 verirsen 10 alirsin 100 alirsin bunu hep gordum, yine gordum. ister ilahi, ister enerji, ister karma de adina ne dersen de ama iyilik sana fazlasiyla dönüyor. helal olsun böyle insanlara

senelerce kurumsal firmalarda calistim, o kadar proje bitirdim muhendis olarak prim alamadim, kismet buguneymis