Hocam 50 bin liralık araba için neden 150 bin liralık vergi olmasın ki. İlkokul mezunusunuz heralde (!)
1 buçuk milyonluk arabanın totalde 4 milyon lira vergisi var hocam İNANABİLİYOR MUSUNUZ ARABANIN KENDİ DEĞERİ 1.5 MİLYON AMA DEVLETE 4 MİLYON VERMEDEN ALAMIYORSUNUZ.
İlkokul 5. sınıf whatsapp grubunda ders işlemek için gerekli olan test kitabını satışa çıkardığınızı düşünün. Kitabın değeri 10₺. Ve siz öğrencilere açık açık diyorsunuz ki bu kitabı alabilmek için bana 40₺ vermelisiniz. Totalde kitabın değeri 50₺ ama 40₺si benim cebime kalacak deseniz veliler ne yapar o öğretmene hocam ? Âhı gider vâhı kalmaz. Kısaca bugün araba alamıyorsanız ve sebebi her ne olursa olsun (inanın hiç fark etmez), bunun tek sorumlusu var.
Asagidaki ekran görüntüsünü biraz önce audinin kendi sitesinden çektim.
Import/Export hakkında 2. el taşıtlardan bahsetmek istemiştim verdiğim örnekte 1992 Model BMW'den bahsettim ve verdiğim rakamda 150.000 - 200.000 TL civarındaydı bu paraya zaten sıfır araba bulabiliyorsanız zaten hiç kaçırmayın

Sanırım okuduğunuzu anlayamama probleminiz var (!)
2. El taşıtlar ile Sıfır taşıtlar arasında en basitinden ciddi maliyet ve maddiyat artısı var siz gidip sıfır bir taşıt alıp yaşadığımız süreç/dönem içerisinde vergilendirmenin az olmasını bekliyorsanız TOGG'a yazılın sıranız gelince taşıtı teslim alırsınız. Import/Export denen durum şuanda KKTC yavru vatanda zaten çok sık şekilde İngiltere / Japonya gibi ülkelerden bol bol taşıt alınarak yapılıyor. Import/Export kapsamında 2. El taşıt almanız durumunda devletin sizden böyle bir vergi kesintisi yapma gibi bir durumu olmaz hatta ve hatta zaten Import/Export yasası zaten faaliyete geçerse 2. El sektörünü rahatlatmak amacıyla gelir bu amaçla gelecek bir yasanında arabanın 3-4 katı vergilendirmeyle gelmesi mantık çerçevesine sığacak birşey değil.