hocam bu alttaki tavsiyeyi veren arkadaş nasıl bunu söyleyebiliyor aklım almıyor. Yani adam yalan söylesin kendinin başı belaya mı girsin? parasını almak için dolandırıcılık mı yapsın diyorsunuz?

PATRON54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karşı tarafa gönderdiğiniz para ne için gönderildi? Alacak davası açabilirsiniz veya karşı paranın ne amaçlı ödediğinize dair bir açıkla yürüyebilirsiniz.
Hiç olmadı hesaba gönderdiğiniz parayı telefon almak için gönderdim ama telefonu göndermedi dolandırdı deyip dolandırıcılık davası açabilirsiniz.
Sizin yapacağınız şey tabii ki avukatla görüşmek ve hem TBK 77 uyarınca hem de suç duyurusunda bulunulmasını sağlayarak alacağınızı tahsil etmeye çalışmak. sizin telefonunuzdan izinsiz işlem yapıldığı ispatlanamayabilir ama yolladığınız paranın neden yollandığı ile ilgili karşı tarafın da bir açıklaması olması lazım. Kolluk kuvvetleri göz altında genellikle itiraf alırlar zorlayın. aslında hesabına para gelen kişi polisi karşısında gördüğü anda "bana bu adam yollattı ona verdim benim suçum yok" diye direkt dökülecektir. Bu işler böyle çözülür. zorlamaya bile gerek yok. profesyonel *********** değilse anında dökülür.