Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Aklınıza yapabileceğim ne varsa yazarsanız sevinirim yorum yapan arkadaşların söylediklerini yapmayı düşünüyorum
Buyrun savcılığa vereceğiniz dilekçe örneği
@tarantula901;
RİZE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ŞİKÂYET EDEN : Ad soyad, tc kimlik no, Adres, telefon ŞÜPHELİ : Adı, Soyadı ve Adresi tarafımdan bilinmiyor. Cep Telefonu:.
.. .. SUÇ KONUSU : Dolandırıcılık SUÇ TARİHİ :
/
/
Saat: .. .. AÇIKLAMALAR : 13.06.2023 tarihinde yakın arkadaşım olan ad soyad şahıs telefonumdan birini arayacağını söyleyerek o anda açık olan mobil bankacılık sistemim üzerinden rızam ve bilgim dışında kredi çekerek bir başkasına göndermiştir. Para gönderilen kişi ile hiçbir şekilde ticaretim ya da borcum bulunmamaktadır. Güvenim kötüye kullanılmış olup maddi olarak zarara uğratıldım. Hesap sahibi ile birlikte arkadaşım olan ad soyad kişinin beni dolandırdıklarını düşünüyorum. Şüphelilerin tespit edilerek cezalandırılmalarını talep ediyorum. HUKUKİ NEDENLER : TCK 157, TCK 158 DELİLLER : Telefon mesajı, tanık beyanı ve her tür delil. SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle, şüphelilerin cezalandırılması için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederi. Saygılarımla