Genelde %15 aliyorlar.Tanidik vs. durumlarindan belki biraz daha duser bu oran ya da yuksek rakam olacagini ongorurse rakam uzerindende bir anlasma yapabiliyorlar.Benim 3-4 sene once basima gelmisti benzer durum hakli olarak basvurumu yaptim,hakkimi aradim.Avukatla calisacagimi belirttigim icin benden sagolsun gorusme ucreti/danisma ucreti vb. birsey talebinde bulunmadi tanidik oldugundan kaynaklida olabilir belki ama taviri hic oyle biri degil genel anlamda... + Avukatlik ucretide aliyorlar diye hatirliyorum cok sallamadigimdan unuttum.Yasal tutar neyse o miktarda.(Kaybedersen tum masraflar sana kaliyor kendi + karsi tarafin tum bugune kadar yaptiklari.Sen kazanirsan karsi taraf karsiliyor ayni sekilde)
Onun haricinde ne kadarlik hak edilmis suren var veya ne kadar alabilecegini dusunuyorsun bilmiyorum ama Turkiyede bu surec maalesef ama maalesef cok uzun.Eger alacagin paraya ve beklemeye degmiyorsa hic bulasma derim.Kazansan bile ust mahkemeye tasiyorlar surec uzuyor.Agustos 2019 ihtibari ile askerlik nedeniyle tazminat icin actigim davayi bir seneden fazladir kazandim fakat arkadaslar parayi odemesine ragmen ust mahkemeye Istinaf Mahkemesine tasidi.Buda demek oluyor ki ust mahkeme karsi tarafi hakli gorurse bana verdikleri tutari geri odemem gerekecek.Onuda gectim Istinaf sonucu gelmeden ne issizlik maasi nede benzeri birseyden yararlanamiyorsun.Tum surecin bitmesi gerekiyor.
Arabuluculuk zaten tam sacmalik.Gelen avukat zaten eline bir kagitla geliyor.Sirket verelim diyorsa sanslisin,vermiyecez diyorsa bir sonuc degismiyor.Verirse o asamada zaten iki tarafta kurtuluyor.Benim calistigim sirket iliskilerim cok cok iyi olmasina ragmen bugune kadar verecegi paranin %30-40ini masraf olarak odedi ve ust mahkeme bitincede ben hakli cikarsam odeyecek.(Kendi avukat masrafi+yol masrafi onlari katmiyorum bile buyuk sirket ve anlasmali firma oldugu icin)
Gel gelelim ozete yaklasik 4-5 sene olacak Dunyanin en basit davasi hersey ortada sayfa sayfa delil ve dokuman verdim ve sonuc hala belirlenemiyor.Firmalar umursamiyor sakiz gibi uzatabiliyorlar cunku bizim adalet sistemimizin lackaligindan haberleri var ve avukatlarda kaybedeceklerini bile bile firmaya ve kendilerine is cikarmak adina boyle surecleri uzatiyorlar.Tabii ki para onemli degil hak/hukuk mucadelesinde hakkini savun ama ben basimdan geceni yazdim.Durusma basina ortalama 6-7 geciyor ki ben sansliydim 2 durusmada karara baglandi ve ust mahkemeye tasindi.Eger senin mahkemen delillere ihtiyac duyarlarsa mobbing-kavga-iftira vs vs dahada uzayacaktir eminim.Adamlar yasada yazan askerlikle alakali durumu bile 2 durusmada anca kabul etti ve karar verdi.Umarim hakkini fazlasiyla alirsin.
Hocam bu kadar yazmışsın çok teşekkür ederim öncelikle.. Avukat 25k ve üzeri davalar için artık üst mahkemeye taşınmıyor bilgisini verdi. Şirket 3'te 1'ini veriyor, kabul edilemez. Delillik bir durum yok aslında pat diye işten çıkartma olayı oldu. ihbari ve yıllık izni bile vermiyor saçmalık yani

Kaybetme ihtimalimiz var mı diye düşünüyorum sonuçta o kadar masraf yapacağız; karşımızda milyon tlleri olan şirket