Merhaba,
IT alanında en çok kullanılan markalar hakkında bilgi alabileceğim bir kaynak bulamadım, onun için bilgili olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
- Hangi Ethernet kablosu daha kaliteli, ilk 3 marka nedir? S-Link, Nexans?
- RJ-45 jack ve cover için kullandığınız belirli markalar var mı?
- En çok kullanılan Switch, accsess point markaları nelerdir? TP-Link ZyXEL, Ubiquiti?
- Karşılıklı 2 binamız var radiolink sistemi ile aynı ağdalar ama binada modemde var, bu radiolinke internet modemden mi geliyor? Yani sadece cihazları aynı ağda toplamak için kurulan bir sistem mi yoksa Radiolink'in kendi interneti mi var?
- Server denilip 5 farklı bilgisayara farklı programlarda kurulmuş bunların hepsini tek bir sunucuda toplamak istiyorum onun dışında NAS sistemi kurmak istiyorum ama araştırmaya nereden başlayabilirim?
Genel olarak bu bilgiler dışında da önerdiğiniz kaynaklar varsa öğrenmek isterim YouTube'da vs. sürekli takip ettiğim kanallar var(bilgisayar mühendisliği vs.) IP kamera sistemi gibi şeyleri de öğrenmeye çalışıyorum. Benden önceki IT sadece 6 ay önce firewall kurmuş ve fabrikada 20 yıl civarı çalışmış. Bende kariyerimi bu alanda şekillendirmek kendime ve çalıştığım şirkete bir şeyler katmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.