aşılara çok kafa yordum, ileri denilebilecek düzeyde ingilizce de bildiğimden çok okudum ve dinledim. Biontech, dna da değişim yaptığı için çıkar çıkmaz eleştirildi. ancak 1980 lerden beri çocuklara vurulan pek çok aşıda mrna olduğu da biliniyor. Tüm aşıları reddetmek cahilliktir. aa bak çocuklarıma yaptırmadım, hiçbirşey olmadı vs vs Bu kadar ateşli savunacak bilgiyi nereden alıyorsunuz? Ben canlı aşılara ve karma aşılara karşıyım ama asla aşılara karşı değilim. Çocuğunuzu şüpheli bir hayvan ısırdığında kuduz aşısı olmayacak mısınız?

Evet, aşılarla ilgili büyük bir ticaret dönüyor ve Biontech bana hiç güven vermedi. Bu kadar kısa sürede aşıyı çıkarmaları ve bunu hamileler dahil herkese vurmaları bana göre katliamdı. ancak şunu unutmamalıyız. Covid diye bir şey yok, bildiğin "grip" diyen kör cahiller var aramızda. Hayır, covid bildiğin grip değildi. Bunu ağır geçirenler anlar. Laboratuvar ürünü de olabilir doğal bir virüs de olabilir ama gerçek bir virüstü.

Bağışıklığı güçlü 30 sene spor yapmış biriyim. Nezle olmak için veya hasta olmak için bile bile kısa kolluyla kışın soğuğunda dışarı çıkmışlığım var. Ama öyle bir covid geçirdim ki bağışıklığım diplerde. d vitamini eksikliği çıktı vs. Biz sinovac olmak zorunda kaldık çünkü olmasaydık bazı haklarımızı kaybedecektik. Mecburen olduk yani. Ben bu yan etkileri hem covidin kendisine hem de biontech aşılarının yeterince test edilmeden herkese vurulmasına bağlıyorum. sinovac da öyle ama en azından sinovac daha geleneksel yöntemle üretilmişti.

Türkiye kendi aşısını üretmeyi bırakmasaydı covid döneminde bu kadar çaresiz olmayacaktık. Bilmeyenler için yazayım: Cumhuriyet'in ilk Sağlık Bakanı Doktor Refik Saydam tarafından 1928'de kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde aşı üretimi 1998'de durduruldu. Hıfzıssıhha Enstitüsü, 2011 yılında da AKP iktidarı tarafından kapatıldı Yani 2011 yılından beri aşılarda dışa bağımlıyız. Göstermelik Türk covid aşısı ise tam bir komediydi bana göre. Binilemeyen arabalarımız, uçmayan uçaklarımız gibi..

Hadi gönderin "beğenmedim" leri çünkü biliyorum ki bu yazdıklarım çoğu r10 kullanıcısının hiç hoşuna gitmedi