Arkadaşlar öncelikle saatle alakalı olabilir bilmiyorum veya bu konu hakkında bilgisi olan insan sayısı az olabilir. Ben bu alanda Cloud DevOps Engineer olarak çalışan birinden yanıtları aldım.
Bu konu hakkında araştırma yapan arkadaşlar için aldığım yanıtları paylaşayım sizde yararlanın. Cevapları okumadan önce Ekonomi öğrencisi olduğumu belirtmek isterim soruyu sorarken onu içine eklmiştim.
Soru cevapları sırasıyla şu şekilde;
Öncelikle, bulut teknolojilerine ve yazılıma ilginizden dolayı sizi kutlarım. Sorularınıza tek tek yanıt vermeye çalışacağım:
  • 1. Bulut sertifikaları: Google, AWS ve IBM'in bulut sertifikaları genellikle işe alım sürecinde önemli bir rol oynar ve kendi başına bu alanda bir işe girme şansınızı önemli ölçüde artırır. Ancak sertifikaların çoğu, pratik tecrübeye sahip olmayı gerektirir. Yani bir sertifikayı almak için genellikle belli bir süreliğine bu teknolojilerle çalışmanız gerekir. Bu yüzden, ekonomi üzerine eğitim alırken aynı zamanda bu teknolojilerle ilgili projelerde yer almayı düşünebilirsiniz.
  • 2. Üniversite eğitimi: Bulut teknolojileri veya yazılım mühendisliği alanında bir üniversite diplomasına sahip olmak genellikle bir avantaj sağlar, ancak bu kesinlikle bir gereklilik değildir. Kendi kendinizi geliştirebilir, online kurslar ve sertifikalar aracılığıyla bilgi ve becerilerinizi genişletebilirsiniz.
  • 3. Yazılım dilleri: Bulut teknolojileri ve genel olarak yazılım alanında çeşitli dillere hakim olmanız faydalı olacaktır. Python, Java, JavaScript, C++ ve Go, genellikle bu alanlarda çokça kullanılan dillerdendir. Ayrıca, AWS gibi platformlarla çalışırken, bu tür hizmetlerle entegre olabilen dillere de aşina olmanız önemlidir.
  • 4. Zamanlama: Kendinizi işe girebilecek seviyeye getirmek için ne kadar zaman gerektiği büyük ölçüde kişisel çabaya, öğrenme hızına ve mevcut bilgi düzeyinize bağlıdır. Ancak genel bir tahmin yapmak gerekirse, kendinizi işe hazır hale getirmek için yaklaşık 6-12 ay arasında bir süreç bekleyebilirsiniz. Ancak bu süre, sürekli olarak öğrenme ve pratik yapma kararlılığınızla kısaltılabilir. Son olarak, ekonomi eğitiminizin de size teknoloji sektöründe faydalı olacağını belirtmekte fayda var. Teknoloji sektörü, iş modeli analizi ve veri analitiği gibi ekonomi bilgisini gerektiren birçok rol sunmaktadır. İyi bir teknoloji ve yazılım bilgisiyle birleştiğinde, ekonomi eğitiminiz size geniş bir yelpazede iş imkanları sunabilir.