Merhabalar,

2 yıl aktif olarak mtb kullandım daha sonra şehir bisikletine geçtim. Mtb den sonra açıkçası kuş gibi geldi ama mtb ile atla zıpla sorun yokken şehir bisikleti jantı gereği aksiyonu sevmediği için daha çok asfalt yollarda sürmeye devam ettim. Sakaryada boluya, Sakaryadan izmite, pendikden şileye gitmişliğimiz oldu. Haftada 1 kez ilçeler arası ayda bir izmit-sakarya yapıyordum. İlk zamanlar kafile ile daha sonra yalnız takılmaya başladım. Evlenince malesef artık o işler bitti. Bisikletimi abime verdim aktif kullanıyor.

Nacizane tavsiyelerimi sorarsanız eğer ;

1- Asla kasksız kullanmayın hayatta belki 1 kez ihtiyacınız olur o anda kafanızda takılı değilse karpuz gibi ikiye ayrılması muhtemel bir kafanız olur.
2- Mümkün olduğu kadar isiklet yollarını tercih edin.
3- Gündüz dahi olsa diğer sürücüleri uyarıcı selektör şeklinde yanıp sönen lambalardan kullanın.
4- Yanınızda mutlaka takım çantası, yedek yama vs takım bulundurun çoğunlukla arıza durumunda yalnız kalacaksınız.
5- Köpeklerin olduğu yerde hızlı gitmeye kalkmayın hatta durun bisikletinizi elinize alın yavaşça devam edin.
6- Düzenli bakımları ihmal etmeyin. (fren teli, balata, vites aksamı, zincir, iç ve dış lastik)
7- Ön freni az arka freni daha saplam frenleyecek şekilde ayarlayın. Ayakta bisiklet sürmeye çalışmayın.
8- Ön kaldırarak gitmeye kalkıp artisktlik yapmaya kalkmayın.
9- Gece, gündüz üzerinizde mutlaka reflektörlü yelek giyin.