Taksi plakası sakat iş, aracı da çoğu zaman plaka sahibi alır ve belirli sürelerde değiştirir, hatta yanılmıyorsam yüksek ücretli sigorta kasko da plaka sahibi tarafından yapılıyordu net emin değilim.

Borsa için önyargılısın fakat onlarca yıldır yıkılmadan ayakta duran köklü temettü hisseleri konusuna tekrar bakmanı öneririm. 6m taksi plakasına vereceğime ben 6m değerinde temettü hissesi alırdım, 1 yıl sonrasında minimum 2x yapardı ve 12m tl olurdu, yıllık %5 temettü dağıtsa 600 bin tl eder yani aylık 50 bin tl pasif gelir elde edilmiş olur. Bu taraftan bakınca taksi plakasından daha karlı görünüyor değil mi? Enflasyon böyle sürüp gittikçe hisse fiyatları 2x değil 3-4x bile yapabilir, çoğu temettü hissesi ise %10 üzerinde temettü dağıtabilir. Ben kişisel olarak kendim şirket açacağıma bu köklü temettü hisselerini alıp haliyle bu şirketlere ortak olur işimi garantiye alırım. Ben hata yapabilirim, şirketi batırabilirim ama borsaya açık 50-70 yıllık yönetim kurulları yani ortak akıl ile yönetilen yüksek karlı bilindik şirketler para kazanmayı benden daha iyi bilir, az kazansalar bile garantiye oynarlar. Elbette ytd.