Runaway adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ChatGPT gibi sistemler makale yazarlığına darbe vurdu bu kaçınılmaz. Ben de bununla ilgili konu açmıştım: https://www.r10.net/sorum-var/363137...e-oldu-mu.html

Ancak yapay zeka ile yazılan makaleler en azından düzenleme yapmadığınız sürece yüksek kaliteli içerik vasfını karşılamaz. Bana göre bu forumda @Arinars; gibi kaliteli, nitelikli içerik yazarları var olduğu sürece sektör talep bitmeyeceğinden ayakta kalmayı sürdürecektir.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.
Şahsi olarak ChatGPT ile üretilen içeriklere karşı önyargım vardı, hala da var. İlerleyen dönemlerde gelişirse, yine başrol olarak değil yardımcı olarak kullanabiliriz. Ancak şimdilik "makale konusunda" kullanmıyorum, kullandırtmıyorum.
Değerli ve doğru bilgi verilmiş içeriklere ihtiyacı olan müşteriler için ChatGPT hala devede kulak diyebiliriz. Doğruluğu ve kaynağı bilinmeyen, çeşitli sitelerden edindiği verilerle ortaya "toplama" bir içerik çıkarıyor. İçerik sektöründe kullanan pek çok yazar var elbette. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ancak bu yazarlar ChatGPT öncesinde de her siteden birkaç bilgi edinip yazdıkları için, işleri sadece biraz daha pratik hale gelmiştir. Sizin de dediğiniz gibi, sektörde yarattığı darbe etkisi inkar edilemez. Fakat çoğu müşterimiz kurumsal müşteriler olduğu için, yalnızca bir süreliğine bireysel müşterilerimizde bir azalma oldu. Bu müşterilerimizden bir kısmı geri döndü, bir kısmının da dönmesini bekliyoruz )

"Makale sektörü sizce hala ayakta mı?" sorusuna gelirsek;
Bu sektörde ev hanımı olup ek kazanç sağlamaya çalışan da, öğrenci olup harçlık çıkarmak isteyen de, bir meslek olarak benimseyip işini yapanlar da mevcut. Bundan dolayı da sektördeki fiyatlandırmalar belirli bir standartta değil. Örneğin beyaz eşya sektöründe bilinen bir markaya 100 kelimesi 35 TL'den içerik üretirken, R10'da 5-6 TL'nin pazarlığını yapıyoruz. Elbette ki R10'daki müşterilerimizin de çok haklı sebepleri var.
Makale sektörü hala ayakta ama nasıl? Dürüst olmak gerekirse bu sektörde bireysel olarak çalışmak ya da bireysel müşterilerle çalışmak çok zor. İşin stresi bir yana, attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Ancak kurumsal bir kimlik oluşturup, akabinde ofis ortamında yazar kadrosuna sahip olursanız ve kurumsal müşterilerle işbirliği yaparsanız o zaman kazanırsınız. Amacım bireysel müşterileri küçümsemek kesinlikle değil. Hatta bireysel müşteriler başımızın tacı ancak burada bahsettiğim zaman / kazanç ilişkisi. Blog sahibi olan bir müşteriye 100 kelimesi 10 TL'den içerik satmak çoğu zaman zordur. Zira Adsense kazançları malum. Ek olarak hosting, domain ve diğer giderleri düşününce; içerik maliyeti kazançlarını geçiyor. Bu nedenle de düşük fiyatlı içerikleri tercih ediyorlar. Piyasada bir arz - talep var.

Fakat hedefiniz kurumsal müşteriler ve kobiler olursa, o zaman kazanabilirsiniz. Zira kurumsal müşterilerde devamlılık, özgünlük ve nitelikli içerikler esastır. Bu üç kriter istikrarlı şekilde sağlandığı takdirde, emeğinizin karşılığını ciddi manada alabilirsiniz.