Bunu dememin sebebi bu kategori yaklaşık 5-6 yıldır böyle. Şu anki moderatör arkadaşların yapması gereken şey çok basitken kimse bununla ilgilenmiyor.
İlgilenilen tek şey alt limit konuları. Oysa her yarışma sonunda toplasan 20 dakikada tüm katılımlar kontrol edilebilecekken, edilmiyor.
Sırf bu konu için kaç kere banlandım hatırlamıyorum o kategoride. Bu problem moderatörlerde bitiyor kısacası.
Yaklaşık 4 yıldır moderatörüm, son 1 yıldır alınan karar ile yarışmalarda çalışma kontrolü
doğrudan yapılmamaktadır.
Bundan öncesinde ise dediğiniz gibi -hatta yarışma sonuna bırakmadan-
tek tek kontrol edip işlem sağlıyorduk. Ancak 10 işlem yapıyorsak 9'unda biz haksız oluyorduk. Çünkü yapılmış bir işi vektörele çevirmeyi özgünlük sayan, üstüne şikayet konusu açan -ve genelde ters tepen-, birilerinin kazanması için şaibeli işlem yaptığımızı savunan, hatta ayda yılda bir katıldığımız yarışmalarda sırf kendimiz kazanalım diye rakip elediğimizi düşünen arkadaşlarımız(!) olduğu, bu ithamları kendimize ve dolayısıyla forum yönetimine yakıştıramadığımız için bu yoldan vazgeçtik. Kaldı ki bir moderatör yarışmaya katılacak olursa konuyu kendisi yönetmiyor. Ve sırf bu sebeple şahsen yarışmalara dahi katılmıyorum.
Şu an ise
gelen raporlar dahilinde; 4 tasarımcı kategori moderatörünün + 2 genel moderatörün ve Coşkun Bey'in yer aldığı bir grupta
oylama yaparak işlem sağlamaktayız.
Boş konu, kural ihlali yaptığını düşündüğünüz mesajı sağ üst taraftan raporlarsanız gerekli üye ya uyarılır ya da kategori banı alır zaten.
Konuyu açan arkadaşımıza da bu şekilde rapor etmesini belirtmiştik, bir kuralı savunurken birçok kuralı ihlal ederek verimli sonuçlar alınması maalesef zorlaşıyor.
Kişisel görüşlerle kimseyi zan altında bırakma, konu altında uyarma, ifşa etme gibi haklar
moderatörlerin de yoktur.
Bir benzerlik söz konusu ise rapor edilir, oylama yapılır, gerekirse işlem sağlanır.
Benzer diye silerler suçlu olurlar, silmezler suçlu olurlar. Bunun sonu yok modları da anlıyorum, Allah yardımcıları olsun. Önerim benzerlik kontrolünün yarışma sahibine bırakılması. Seçmeden önce kontrol etmesi ve ona göre seçmesidir.
Evet biz de kısmen bu düşüncedeyiz, yarışma sahibi "bunu seçeceğim kontrol sağlar mısınız?" derse seve seve yardımcı oluyoruz.