Hocam umarım bu durumdan kurtulur. daha çok çok genç.
perspektif hayattır. mutlaka perspektifini değiştirmesi lazım. Bazen bir arkadaş, bazen ısrarcı bir akraba evlat vs ya da bir psikolog çok büyük değişime neden olabilir. Önce değişiklik yapmanın ona faydasının olacağına inanması ve değişimin çok büyük bir güç olduğunu anlaması lazım, Bunu kabul ettikten sonra aslında sadece sabırla adımları takip etmesi ve ilk faydaları gördükten sonra bunun değişimden kaynaklandığını ve bu güçle başka şeyler başarabileceğine inanması gerekiyor. ardı gelecektir. Ben 60 yaşındaki tanıdığıma neden boş duruyorsun sağlıksız yaşıyorsun hayatı boşveriyorsun motive ol bir şeyler yap diye 1 2 defa söyledim, ilk etapta aldırış etmedi, instagramdan motivasyon metinleri gönderdim ve kendisine örnek olacak profiller attım. bir süre sonra bana bir işe giriştiğini söyledi ve instagram hesabını attı, hayata bağlandı şu anda deli gibi çalışıyor büyük hedefler koyuyor kendine ve şu anda geldiği aşama bile onu mutlu ediyor. Bir şekilde hayata bağlanmasının yolu mutlaka vardır.
Her ne kadar tek sorumlu ve yükümlü siz ve ailesi olmasa da bugün ısrar etmezseniz sonra üzülürsünüz. ben insanların içsel odaklı olmalarının ve kendilerini değiştirerek ve sorumluluklarını bilerek çok şeyi başarabileceğini düşünen birisiyim. Ama bazen bu perspektifi anlatmak ikna etmek de iyi bir yardım olabilir. Ona yardım edin. ısrarla çaba gösterin faydası olacaktır doğru yaklaşımın.

TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değiştiremiyoruz yaşantısını. Siparayı azalt neskafeyi azalt diyoruz. Beni ancak ölüm ayırır diyor
Yedirmeye çalışıyoruz benim 3 yaşındaki oğlum, kaynanamın haftada yediğini bi oturuşta yiyor.
Kemikleri derisine yapışmış. Ne desek bize çatıyor. İşin içinden çıkamıyoruz