eHNeRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Serbest piyasa ekonomisinin getirdiği ibretlik durumlardan birisi de bu, burada serbest piyasadan çıkıp, müdahaleci bir tutum sergilenmeli tabi bunun sıkıntıları çok büyük olur. Ne yaparsanız yapın eleştirilersiniz, Bunu hiç bir hükümet göze alamaz.

Yani para - çokomel teorisi al gülüm / ver gülüm kiraya verebildikleri için kiraya veriyorlar.

Burada ahkam kesenlere bakmayın kendi evlerinde birisi kiracı olsa farklı, kendileri kiracı olunca farklı konuşuyorlar. İşin mantığına aykırı bir durum yok. Adam yan dairesi kaç liraya kiraya vermiş bakıyor benim evimde o kadar eder diyor.

Not : 38 yıllık kiracı, 6 aydır TOKİde oturuyorum. Şunları yaparsak otomatik olarak 1 yılı bulmadan kiralar düşecektir.

Yapılması gerekenler:
*Yaptırımı çok sertleştirmek gerekirse, kiracı haklarını arttırmak ve serbest piyasadan çıkıp daha müdahaleci bir tutum sergilemek.
*yıllık zam %10'u geçemez.
*Hiç bir sebep ile kiracıya evinden çıkması için baskı yapılamaz. ( Kızım gelicek oğlum gelicek bahaneleri dahil )
*Ev sahibi ile kiracı muhatap olmaması kiranın banka üzerinden yatırılarak ödenmesi.
*Yıllık ücret talebi
*Ev sahibi fahiş fiyata çıkarması durumunda, şikayet üzerine yaptırım uygulamak ( örneğin Kiracı 6 ay kira ödemeyecektir. Yeniden kiracıyı rahatsız etmesi durumunda 2 yıl gibi sert müdahale )
bunları yaparsan evini kimse kiraya vermez , boş tutar. Türkiyede kiralık ev bulamazsın.