DeSh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fırsat vizesi dediğiniz şey (bilmeyen arkadaşlar için adı: Chancenkarte ) henüz tam olarak çıkmadı diye biliyorum. Yine bilmeyen arkadaşlar için bu olay, iş arama sürecinde bir takım kolaylıklar ve puanlama sistemi sunacak. Yaşınız, eğitiminiz (mezuniyet ve/veya denklik), diliniz v.b. her biri belirli bir puan sağlayacak ve belirli bir puanı yakalayanlara Almanya'da iş arama vizesi verilecek. Ancak dediğim gibi henüz tam olarak yasalaşmış değil; taslak aşamasında olması lazım.

Emin olmamakla beraber bildiğim kadarı ile Chancenkarte kendi işletmesini kuracak olanlar için değil de bir yerde çalışacak olanlar için geçerli olması lazım

Rivayetlerden biri de bu düzenleme ile birlikte dil bilme zorunluluğunun azaltılacağı yönünde. Her çalışan adayından dil bilgisi istemek yerine sadece yapacağınız veya çalışacağınız firmada Almanca bilmeniz gerekiyorsa Almanca bilgisi aranacağı (ya da en azından daha düşük seviye aranacağı) söylentiler arasında. Ama dil bilmek her halükarda avantaj.

Bildiğim kadarı ile aktardım ama yine de resmi kaynakları takip etmenizi öneririm.
Bu arada bunu yazarken buldum, detaylar burada da mevcut:
https://vasistdas.de/almanya-firsat-kart-rehberi-2023/

@runo; @SosyalPartnerim;
inceliyorum teşekkür ederim hocam