instagramı dijital alandaki işlerimde pazarlama aracı olarak hiç kullanmadım. sadece bireysel hesabımdan mesleki gelişim olarak takip ettiğim hesaplar vardı o kadar. o nedenle de oradaki piyasa leşliğini hiç görmemiştim. bir projemiz kapsamında son 1 haftadır biraz instagramdaki piyasayı stalklıyorum, aman allahım akıllara zarar.

dijital pazarlama başlıgı altında, seo, sosyal medya danışmanlıgı, içerik danışmanlıgı, eticaret danışmanlıgı vs.vs. yani onlarca değil, yüzlerce, binlerce çer çöp profil var. hepsi 10 yıl öncenin klişelerini paylaşan, işin enteresanı da bir müşteri kitlesi olan insanlar. paylaşıma bakıyorsun kendini anlatamıyor, ne dediğinden haberi yok, dijital pazarlama eğitimi veriyor vs.

valla dedim r10 da ortam iyiymiş. en azından trader, yorum, şikayet vs. bir geri dönüşü var işlerin pratikte %100 dogru işlemese de , yine de balon olan profiller günün sonunda sönüyor bir şekilde çok tutulamadan.

instagramda piyasa gerçekten tabir-i caizse leş. Türkiye'de dijital pazarlama piyasasının da genel olarak neden bu kadar leş oldugunu daha iyi anladım, onluk siteden sonra instagramı da görünce. sözüm meclisten dışarı, işinin hakkını verenleri parantez dışına alıyorum, bu kadar vasıfsız arz varken, talep tarafında da işe biçilen değer düşüyor malesef.

üzüldüm ne yalan söyliyim, önüne kahvesini koyan, eline kalem alan video çekiyor uzmanım ayagına....