Dostum seni siyasi düşüncelerin dolayısıyla severim ve seçim günü de biraz sohbet etmiştik ben de siber güvenlikten iyi anlarım da, bu konuda yapabileceğin mücadele iğneyle kuyu kazmak veya göle maya çalmaktan öteye gitmez.

Tecavüz ve taciz gibi durumların; insanların içinde bazı olguları baskılaması sonucu daha fazla yaygınlaştığını düşünüyorum. Tam olarak bahsettiğin platformları tasvip etmemekle beraber, beni ilgilendirmez. Özgürce hayatını yaşayan kimse bu tarz zorlayıcı suçlara karışmaz diye düşünüyorum, çünkü alan razı veren razı.

Toplumsal ahlâk çöküntüye uğramışsa bununla 1-2 hesabı ya da siteyi patlatarak mücadele edemezsin. Ülkenin çoğunluğu nasıl yolsuzluktan memnunsa ve bu bizi de etkiliyorsa bence mücadele edilecekse, başkalarının da hakkı gasp edildiğinden, bu daha mücadele edilesi bir şey. Senin uğraştığın konu bireysel özgürlük statüsüne giriyor. Kimse kimsenin kafasına silah dayayıp o platformlarda içerik paylaştırmıyor, teşhir etmiyor. Özgürce bu şekilde ahlâki normlarla yaşayan birine sen zorla bir standart dayatamaz, onu değiştiremez ve dönüştüremezsin. Bunu baba olursan kendi çocuğunu yetiştirirken yapabilirsin ancak, o da belirli bir yaşa kadar, bir nebze.