Biraz içimi dökmek için ve belki epilepsi olan birisi vardır diye bu konuyu açıyorum, başınızı ağrıttığım için şimdiden özür dilerim.

Normalde yalnız yaşıyorum. Bundan yaklaşık 4 ay önce gece arkadaşımın evindeyken gece kalkmışım ve mutfakta düşmüş dişlerimi dilimi kopartacak gibi sıkmışım. O kadar sıkmışım ki kan kusma gibi olmuş, arkadaşım da daha önce bilmediği (ben de ilk kez yaşadım, normalde hiç böyle bir olayla karşılaşmamıştım.) için ambulansı aramış ve refleksle elini ağzıma koymuş dilimi koparmayayım diye. elini ağzıma koyunca direkt o anda dişimle daha çok sıkmışım ve tırnağına denk gelmiş, düşünün öyle bi sıkmışım ki 4 aydır tırnağı hala mosmor düşecek gibi sallanıyor. Çocuğun tırnağını her gördüğümde utanıyor üzülüyorum. Her neyse hastaneye götürmüş ambulansla, benim uyanık olduğumu söylüyorlar baya baya kendimdeymişim, ambulansa yürüyerek binmişim ancak ben her şeyi kesik kesik hatırlıyorum. Örneğin ambulansa bin dedikleri anı, ambulanstan indiğim anı hatırlıyorum. Onun dışında bir şey yok, hastanede yatağa geçtikten sonra kendime geldim ve her şeyi hatırlamaya başladım. Dilim gözle görülür şekilde sanki param parça gibiydi bir hafta boyunca hiç konuşamadım. Ancak uyandığımda vb. hiçbir ağrım yoktu. Sadece dilim çok kötüydü.

Orada tetkikler yapıldı, randevu aldım EGG dedikleri şeyi çektiler. Doktor "her şey temiz görünüyor, hiçbir şey yok. Epilepsi değilsin." dedi. Ama anlattıklarınız epilepsi gibi, yine de yarım dozdan ilaç vereyim dedi. 4 aydır ilaç içmeme rağmen 4 kez aynı olayı yaşadım. Ve bu hafta son olarak tam iki kez tekrar daha fenasını yaşadım, ama bu kez uyandığımda yatakta oluyorum. Büyük ihtimalle hiç yataktan kalkmıyorum. (Not, doktora 4-5 kez daha gittim "zaten ilaç verilmiş. sonuçların temiz bir şey yapılamaz." gibi mantık dışı bir şey diyorlar, hastalığımı bilmeme izin yok.)

Epilepsi olduğumu düşündüren şeyler şunlar. Epilepsi tanısı kesinleşmiş olup da bunları yaşayan var mı, açıkçası hastalığımı bilmek istiyorum ama öğrenemeiyorum.

-Bu Son iki kez uyandığımda artık sağ kolum komple aşırı derecede ağrıyordu. İlk geçen gün olduğunda kolumun üstüne yatmışımdır dedim, ama bu sabah da aynı şekilde ağrıyordu. Hala ağrıyor, ağrıyor dediğim dayanılacak bir ağrı değil, bu konuyu telefondan yazıyorum ki sırf kolum hareket etmesin diye. Kolum hareket ettiğinde bağırtacak kadar bir ağrı.

-Bu sabah uyanamadım, yani normalde 10 gibi uyanırken nedensizce saat 2.5 de uyandım.

-Yine bu sabah uyandığımda çarşafımın bayağı kan olduğunu gördüm. Kulağım, burnum vb kandı.

-Ve bu ilk kez oldu, bugün aşırı halsizim. O kadar yatmama rağmen hala yatmak istiyorum, oturamıyorum bile yorgunluktan. Bilgisayar kullanmak bile çok zor geliyor, elimi hareket ettirmeye üşeniyorum.

-Bu sabah yine dilim komple kesikler içinde, şuan konuşamıyorum. Normal bir dil kesiği değil sanki üzerinde bıçakla kesikler atışmış gibi, ortadan ikiye ayrılmış gibi bir his var ayrıca damağıma deyince.

Forum ahalisinden istediğim destek şu;

1. Epilepsi olan veya tanıdığı epilepsi olan var mı? Bu anlattıklarımdan kaçını yaşıyorsunuz?
2. Gece nöbet geçirip geçirmediğimi sabah görmek tespit etmek için önerebileceğiniz bir çözüm var mı? Aklıma güvenlik kamerası taktırmak geldi o da çok ütopik gibi. Telefon baş ucumda oluyor aslında bir hareket algıladığında video kaydı başlatan bir uygulama olsa işime yarayabilir. Keza öbür türlü geceden sabaha telefon video kaydı aldırmak pek sağlıklı değil.