Çok uzun zamandır migren hastalığından dolayı denemediğim ilaç yöntem vs kalmamıştır, en ağır atakları yaşayan biriydim.
Allah düşmanımın başına vermesin dediğim bir hastalık kısacası.
İlk olarak asla aç kalınmamalıdır. Aç iken gelen ataklar çok daha uzun süre devam eder, tecrübe ile sabittir. Mutlaka yemek öğünleri atlanmadan yemek yenilmesi gerekiyor.
( bir öğünden ne olacak demeyin, inanın aşırı önemli bir husus maalesef )
Ve aralarda atıştırmalık ciddi faydası oluyor. ( kilo almak son düşünülmesi gereken şey oluyor maalesef )
Atak sonrası içilen ilaçların maalesef etkisi olmaz. Atak gelmeye başladığı hissedildiği an ilaç içilmelidir.
Mide bulantısı da beraberinde gelebiliyor; bunun için bir kaşık Türk kahvesine limon sıkılarak içildiğinde mide için rahatlatıcı özelliği vardır, o anki panik halinde de rahatlatır.
Ağır ataklarda yemek yemek mümkün olmayabiliyor bu yüzden mide için en ideal yöntem Türk kahvesi + limon karışımıdır ve zararı yoktur asla.
Kesinlikle stresten uzak durulması gerekiyor.
Maalesef stres hususunu kimse dile getirmiyor ( alakası yok sanılıyor ) ama açlık ve stres karışımı günlerce ağrıların yaşanmasına neden olan ilk 2 olumsuz etkendir.
Günlük düzen aynen devam ettirilmelidir;
Misal günde 5 bardak çay / kahve içiliyor ise her gün 5 bardak çay / kahve içilmeli.
( eskiden hafta içi kahve içerdim ama pazar günleri kahve içme ihtiyacı olmuyordu ve ne hikmetse her pazar günü aniden ağrılar başlıyordu. Bir yerde ''günlük düzeninizi bozmayın'' diye okuduğumda pazar günleri de kahve içmeye başlamıştım ve o pazar ağrıları yok olmuştu )
Misal 6 saat uyku ise her gün 6 saat uyumalı.
Maalesef aynı durum sigara kullanan kişiler için de geçerli, günde 10 adet ise eksik veya fazla olmamalı, 10 adet içilmelidir ve sigara bırakma halinde mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır.
Rüzgar çok olumsuz etki eder, aynı zamanda sinüzit için en berbat olumsuz etki yaratan şeydir.
Saçlar ıslak kalmamalıdır, hem migren hem de sinüzit ataklarına anında yol açabiliyor.
Koku hassasiyeti aşırı etkiler, parfüm kullanılmaması gerekiyor. Bazı parfümler anında ağrı tetikleyebiliyor, mümkün olduğunca parfüm kullanan kişilerin yanında bulunmamak lazım.
Kolonya mesela kokulu olmamalı, saf kolonya olmalıdır ve rahatlatıcı özelliği vardır ama kokulu olanlar farkında olmadan tetikleyebilir.
Gözlere de dikkat edilmesi gerekiyor, hem migren hem sinüzit açısından mutlaka göz kontrolleri yapılmalıdır.
Boyun egzersizleri yapmak çok iyi geliyor, ihmal edilmemelidir. Boyun nedeni ile ağrı tetiklenebiliyor, tecrübe ile sabittir bu husus.
Biraz uzun oldu ama özetlersek günlük düzen aynen devam edilirse ataklar ciddi anlamda azalıyor ve bir süre sonra psikolojik olarak o panik hali de ortadan kalkmaya başlıyor.
Bu hastalıkları yaşayan herkese çok geçmiş olsun.
50 yaşında 29 - 30 kiloda..7 yıldır yemek yediğini pek görmedim. Üç kaşık yemek 2 ısırım ekmekten öte geçmez. Beraber yaşıyoruz. Sigara nescafe aşırı tüketir. Günde ortalama 15 neckafe 1 - 1 Buçuk paket sigara. Koah hastası.
Bakalım yarın ki hacamat tarzı tedavi işe yarayacak mı göreceğiz.
Bilgiler için teşekkür ederim hocam sagolasın 🙏