Müsaitseniz detay verir misiniz
Hocam doktora gittiğimde evdeki herkesin tedavi olması gerektiğini söyledi ama öyle bir yaptırım uygulamadık odama çekildim.
Yıkanabilecek tüm kıyafetleri 90 derecede yıkıyordu annem. Ardından yüksek sıcaklıkta ütüyle uzun uzun ütülerdi kıyafetleri ihtiyacım oldukça verirdi.
Odayı komple boşalttım sadece yatak ve ben vardım. Gerisi bomboş kitap kalem dahil.
Hepsini çöp poşetlerine kaldırdım hava almayacak şekilde kapattım. 10-15 güne ölüyormuş içinde olsada.
İlacı sanırsam 7 günde bir duştan sonra sürüp yatıyordum. Bunlar garanti ilaçla ölüyor ama deri altına yumurtladıları için onlar bir parti daha yumurtlamadan doktorun verdiği tarihe göre ilacı iyice iğne ucu kalmayacak şekilde her yere uyguluyoruz vücuda. Ben anneme sürdürtmüştüm eldiven taktırıp. Yetişemiyoruz çünkü.
Ayrıca evi tuvaleti çamaşır suyu ve sirkeyle temizlerdi. Odamı komple beyaz sirkeden geçirdik diyebilirim.
Duşa girdiğimde kükürtlü sabunla yıkanıyordum.
Çift kat nevresimle takılıyordum. Her gün birisini değiştirirdik.
Doktora 14. Günde gittiğimde yine belli olmayacağını ve 1 tane bile kalsa çıkabileceğini söyledi. Şükür çıkmadı. Allah düşmanımın başına bile vermesin.
Özetle kendinizi ve odanızı karantinaya alın. Losyon da yeşil bişeydi kwella sanırım.
Atlatırsanız hava sıcakken atlatmaya bakın. Daha rahat olur. Yıkama ütüleme vs.
Bu dönemde işe gitmenizi de önermem. 15 gün kendinizi kapatın odaklanın inşallah geçecektir. Çünkü cekette falan kaldığında tekrar başa dönersiniz. Evde karantinaya girmek iyidir.
Hastalık geçtikten sonra 1 ay daha kaşıntınız oluyor. Deri yenilendiği için ama giderek azalıyor.
Geçmiş olsun.