hocam geçmiş olsun öncelikle. ben bademciklerimi çocukken aldırmıştım. Ameliyattan sonra ilk bir ya da iki hafta katı madde tüketemiyorsunuz. Ameliyattan sonra hastalıklarımın çoğu geçti. Yani bademcikler diğer organları tetikliyordu bende. Kilo alımı olabilir. Balgam herkeste olan bir şey ama hastalığın bademcik alındıktan sonra geçmesiyle bir bağlantısı var mı orasını bilemiyorum. Bir yerim ağrıyorsa ağrısı vücudumda başka yerde çıkıyordu ilk zamanlar. Yani başım ağrıyor ama yarım saat sonra onun ağrısı bacağıma falan vuruyordu böyle garip şeyler olmuştu, arada yine oluyor böyle. Onun haricinde çok sıkıntısını görmedim ama çok sıkıntı çekiyorsanız aldırmanızı öneririm.
Beğendiğin cevap yanlış bilgiler içeriyor. Bademcikler senin sigortandır onları aldırırsan mikroplar direk vucuduna girer.
Buna doktor karar verir. Eğer bademcik görevini yerine getiremez hale geldiyse alınır. Yoksa boş yere aldırmış olursun.
Bu 3 cevabı birleştirince benim için faydalı bir bilgi oldu hocalarım teşekkür ederim.
Yani bademciği aldirdiktan sonra herhangi bir dikiş vs atılmıyor tamamen risksiz bir ameliyat oluyor ve ameliyat sonrasında da ameliyat nedenli bir sorun olmuyor genelde ama bademciklerin görevi ağız yoluyla vücuda giren mikropları vücuda girmeden tutmak olduğu için aldırmamak da bir seçenek. Ama buna doktor karar veriyor
Böyle anladım.
bu arada ilk 2 cevaba da teşekkür ederim ama diğer cevaplar açıklama da yaptığı için daha çok işime yaradılar ☺