serhat67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bu artışın piyasalardaki belirsizlik olarak yorumluyorum. Çünkü piyasalar ekonomi bakanının ne yapacağını daha kestiremiyor. Mehmet Şimşek biraz sabır dedi. Bir bakarsanız dolar bir anda çakılabilir. Tabi bu benim yorumum ama ekonomi bakanı ser verip sır vermeyen birisi. Muhtemelen bu sene içinde dolara müdahale gelecektir. Bakıp göreceğiz
Hocam şu dolar çakılabilir ihtimalini dahi yazmayın artık. Buna benzer şeyleri söyleyip duranlar vardı. Bu yazılanlara kanıp geçen hafta dolarını bozdurup TL'de duran bugün en az %10 zararda. Dolarda yüksek çıkışlar sonrası ufak düşüşler olur ama geçen seneki aralık ayındaki gibi çakılma filan beklemesin kimse.

Ekonomi bakanı mehmet şimşek ser verip sır vermez demişsiniz, bu adam şeffaf olacağız dedi, rasyonel olacağız dedi. Bunda sır nerede? Yani doviz de yükselecek faizler de yükselecek diyor. Herşeyi açık ve net söylüyorken niye gizem katıyorsunuz ki?

Geldiğinden beri dovizi yükseltmeye başladı, göreceksiniz ya 22 haziran'da ya da öncesinde politika faizini de artıracak. Son 5 yıldır gelmiş en şeffaf bakanı da sırcı yaptınız ya ne diyeyim...